(odc.37) halibut z grilla
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.37) halibut z grilla |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.37) halibut z grilla PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.37) halibut z grilla PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.37) halibut z grilla - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.37) halibut z grilla
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.37)
trudność: łatwe
Składniki
1 tusza halibuta – wypatroszona, bez głowy
2 duże pęczki natki pietruszki
koper włoski
świeże lub suszone liście laurowe
sól
Przygotowanie
Rybę piecze się na dużym, ziemnym grillu pod węglami. Na dużej płachcie folii aluminiowej
położyć połowę ziół, a na nich rybę. Obficie posolonego halibuta obłożyć pozostałymi
ziołami i szczelnie zawinąć w folię. Ułożyć rybę w stalowym koszu. Wyjąć z grilla część
węgli, a w tym miejscu postawić kosz. Przykryć rybę rozżarzonymi węglami i piec ok. 45
minut. Wbić czubek noża w mięso – jeśli po wyjęciu jest ciepły, ryba jest gotowa.
© Jamie Oliver