(odc.37) halibut z grilla
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.37) halibut z grilla |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.37) halibut z grilla PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.37) halibut z grilla pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.37) halibut z grilla Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.37) halibut z grilla Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.37) halibut z grilla
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.37)
trudność: łatwe
Składniki
1 tusza halibuta – wypatroszona, bez głowy
2 duże pęczki natki pietruszki
koper włoski
świeże lub suszone liście laurowe
sól
Przygotowanie
Rybę piecze się na dużym, ziemnym grillu pod węglami. Na dużej płachcie folii aluminiowej
położyć połowę ziół, a na nich rybę. Obficie posolonego halibuta obłożyć pozostałymi
ziołami i szczelnie zawinąć w folię. Ułożyć rybę w stalowym koszu. Wyjąć z grilla część
węgli, a w tym miejscu postawić kosz. Przykryć rybę rozżarzonymi węglami i piec ok. 45
minut. Wbić czubek noża w mięso – jeśli po wyjęciu jest ciepły, ryba jest gotowa.
© Jamie Oliver