(odc.35) danie rybne w stylu francuskim

Szczegóły
Tytuł (odc.35) danie rybne w stylu francuskim
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.35) danie rybne w stylu francuskim PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.35) danie rybne w stylu francuskim PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.35) danie rybne w stylu francuskim - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.35) danie rybne w stylu francuskim Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.35) trudność: trudne Składniki dwie pełne garście muli i małży 6 filetów z barweny po jednym filecie z lucjana i pagrusa 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku ½ papryczki chilli oliwa sól, pieprz 1 kieliszek białego wina Chardonnay 1 puszka całych pomidorów bez skórki pęczek natki pietruszki 3 młode ziemniaki koper włoski seler naciowy Sos majonezowy aioli mały słoik dobrego majonezu 1 cytryna 1 ząbek czosnku Przygotowanie Na dno rozgrzanego rondla wlać oliwę i wrzucić posiekaną czerwoną cebulę, czosnek oraz chilli. Podsmażać mieszając. Włożyć do rondla mule, zwiększyć ogień i zalać mule winem. Ułożyć płasko małże, a na nich filety z barweny, kawałki lucjana i pagrusa, skórą do góry. Pół puszki pomidorów podzielić rękami na kawałki i delikatnie dodać do rondla. Posypać danie drobno posiekanymi miękkimi częściami łodyżek natki pietruszki. Dodać obrane, pokrojone na plastry ziemniaki i posypać szczyptą soli. Przykryć rondel pokrywką i gotować na małym ogniu ok. 5 minut, aż małże się otworzą i powstanie lekki, pomidorowy bulion. Przygotować sos aioli Do majonezu dodać startą skórkę i 2 łyżki soku z cytryny oraz ¾ startego ząbka czosnku. Wymieszać składniki. W głębokim talerzu delikatnie ułożyć mule, małże i ryby, czubki kopru włoskiego i młode żółte listki selera naciowego. Polać bulionem i ozdobić łyżką sosu aioli. © Jamie Oliver