(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | (odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd (odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.33)
trudność: trudne
Składniki
sprawiony kalmar (oczyszczony, z obciętymi mackami, tuszka przekrojona na pół)
suszone limonki lub cytryny
kilka suszonych strączków chili
kilkanaście ziaren białego pieprzu
skrobia kukurydziana (lub mąka ziemniaczana)
oliwa do smażenia
Przygotowanie
Tuszkę kalmara ponacinać płytko w skośną kratkę. Chili utrzeć w moździerzu z pieprzem.
Kalmara posypać pokruszonymi suszonymi cytrynami i mieszanką chili i pieprzu. W kalmara
wklepać trochę skrobi kukurydzianej. Smażyć na rozgrzanej oliwie przez kilka minut. Wyjąć,
odsączyć na papierowym ręczniku. Pokroić w ukośne plastry. Podawać z chutneyem z mango
i śliwek, skropione sokiem z limonki.
© Jamie Oliver