(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.33) smażone kalmary z chili i pieprzem
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.33)
trudność: trudne
Składniki
sprawiony kalmar (oczyszczony, z obciętymi mackami, tuszka przekrojona na pół)
suszone limonki lub cytryny
kilka suszonych strączków chili
kilkanaście ziaren białego pieprzu
skrobia kukurydziana (lub mąka ziemniaczana)
oliwa do smażenia
Przygotowanie
Tuszkę kalmara ponacinać płytko w skośną kratkę. Chili utrzeć w moździerzu z pieprzem.
Kalmara posypać pokruszonymi suszonymi cytrynami i mieszanką chili i pieprzu. W kalmara
wklepać trochę skrobi kukurydzianej. Smażyć na rozgrzanej oliwie przez kilka minut. Wyjąć,
odsączyć na papierowym ręczniku. Pokroić w ukośne plastry. Podawać z chutneyem z mango
i śliwek, skropione sokiem z limonki.
© Jamie Oliver