(odc.22) pudding cytrynowy

Szczegóły
Tytuł (odc.22) pudding cytrynowy
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.22) pudding cytrynowy PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.22) pudding cytrynowy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.22) pudding cytrynowy - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.22) pudding cytrynowy Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.22) ilość osób: 6 trudność: łatwe Składniki 110g masła o temperaturze pokojowej 230g cukru 2 laski wanilii 2 cytryny 4 jajka 270 ml mleka 110g mąki z proszkiem do pieczenia (110g zwykłej mąki + 1 łyżeczka (15ml) proszku do pieczenia) 4 łyżki (60 ml) dżemu sól masło do wysmarowania formy Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do temperatury 200°C. Masło z cukrem utrzeć w misce na gładką masę. Laski wanilii przeciąć wzdłuż, wyskrobać nożem czarne drobinki i dodać do masy. Otrzeć skórkę z cytryn, dodać do miski i wszystko razem ubić na jasną, puszystą masę. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka dodać do masy i ubić razem. Wlać mleko i wymieszać trzepaczką. Wycisnąć sok z cytryn, zatrzymując pestki. Dodać do masy i wymieszać trzepaczką. Przesiać mąkę do masy i dokładnie wymieszać łyżką. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać do masy. Formę lub miskę żaroodporną wysmarować masłem. Na dnie rozprowadzić dżem i wlać ciasto. Postawić na blasze, na którą wlać tyle gorącej wody, by sięgała do połowy wysokości formy. Wstawić do piekarnika na 45 minut. Nakładać łyżką porcje puddingu, polewając wytworzonym sosem. © Jamie Oliver