(odc.19) szaszłyki z żabnicy, boczku i cukinii

Szczegóły
Tytuł (odc.19) szaszłyki z żabnicy, boczku i cukinii
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.19) szaszłyki z żabnicy, boczku i cukinii PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.19) szaszłyki z żabnicy, boczku i cukinii PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.19) szaszłyki z żabnicy, boczku i cukinii - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.19) szaszłyki z żabnicy, boczku i cukinii Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.19) trudność: łatwe Składniki 1 żabnica 200g wędzonego boczku w plastrach 1 cukinia Składniki marynaty laska wanilii 1 cytryna 4 liście laurowe 6 jagód jałowca łyżka soli morskiej gałązki rozmarynu do zrobienia szaszłyków Przygotowanie Rybę oczyścić i oprawić, podzielić na filety. Przygotować marynatę: laskę wanilii rozciąć nożem. Usunąć wszystkie ziarenka i wrzucić do moździerza. Laskę wanilii pokroić i również wrzucić do moździerza. Liście laurowe rozedrzeć na kawałki, wrzucić do moździerza. Dodać jagody jałowca, sól i rozetrzeć dokładnie. Gotową marynatą natrzeć rybę na całej powierzchni. Posypać startą skórką z cytryny, odstawić na godzinę do lodówki. Następnie usunąć marynatę i dokładnie osuszyć każdy filet. Pokroić na kawałki po około dwa i pół centymetra. Wędzony boczek pokrojony w grube, trzymilimetrowe plastry, podzielić na kawałki identycznej wielkości, jak ryba. Obieraczką do warzyw odkroić z cukinii długie plastry. Gałązki rozmarynu oczyścić z liści, oskrobać nożem zdrewniałe części, ukośnie ściąć koniec. Na tak przygotowany patyczek do szaszłyków nabić ładny kawałek ryby i przesunąć ostrożnie do samego końca. Dodać plaster cukinii i owinąć wokół ryby. Teraz dodać kawałek boczku. Powtarzać, aż zapełni się cały patyczek. Ostatni powinien być kawałek boczku. Wyrównać składniki i rozsunąć, żeby mięso równo opiekło się na grillu. Szaszłyki ułożyć na grillu, opiekać z obu stron po około 3 minuty, podawać. © Jamie Oliver 2002