(odc.18) czekoladowe tiramisu

Szczegóły
Tytuł (odc.18) czekoladowe tiramisu
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.18) czekoladowe tiramisu PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.18) czekoladowe tiramisu PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.18) czekoladowe tiramisu - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.18) czekoladowe tiramisu Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.18) trudność: trudne Składniki na biszkopt 110g cukru 4 jaj 85g mąki 30g kakao w proszku 50g roztopionego masła Składniki na krem 500g mascarpone 70g cukru 2 żółtka 100 ml vinsanto lub marsali Do podania 110g białej czekolady kakao w proszku gorzka czekolada o zawartości 70% ziarna kakaowego 4 kieliszki likieru Tia Maria 5 filiżanek kawy espresso Przygotowanie Zrobić biszkopt: cukier ubić z jajkami na puszystą masę. Wlać letnie masło. Przesiać mąkę i kakao, ostrożnie wymieszać łyżką. Wylać ciasto na przygotowaną blachę. Powinna być równa warstwa grubości centymetra. Wstawić na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C. W tym czasie przygotować krem. Ser mascarpone wymieszać z cukrem i żółtkiem. Dolać wino, wymieszać. Gdy biszkopt się upiekł, wyjąć z formy i wystudzić. Podzielić biszkopt na nierówne kawałki i ułożyć na dnie naczynia, w którym będziemy podawać tiramisu. Ciasto skropić likierem i kawą. Roztopić białą czekoladę nad garnkiem wrzątku i polać nią starannie całe ciasto. Wylać krem i wygładzić płaskim nożem. Posypać kakao w proszku i wiórkami z gorzkiej czekolady. Schłodzić przed podaniem. © Jamie Oliver 2002