(odc.16) żeberka na ostro

Szczegóły
Tytuł (odc.16) żeberka na ostro
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.16) żeberka na ostro PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.16) żeberka na ostro PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.16) żeberka na ostro - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.16) żeberka na ostro Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.16) trudność: łatwe Składniki duża porcja żeberek wieprzowych z grubą warstwą mięsa (ok. 1 kg) Marynata 3 suszone papryczki chilli kilka wędzonych papryczek chilli 2 łyżeczki wędzonej papryki szczypta pieprzu i soli 6 obranych ząbków czosnku skórka starta z 4 pomarańczy skórka starta 2 limonek 3 świeże, czerwone papryczki chilli oliwa 3 łyżki miodu 4 pomarańcze 2 limonki Przygotowanie Do moździerza wrzucić suszone i wędzone papryczki chilli, wędzoną paprykę, pieprz i sól. Utrzeć na proszek. Dodać czosnek i rozgnieść na lepką masę. Dodać skórkę startą z pomarańczy i limonek oraz trzy świeże chilli Solidnie utrzeć. Dolać tyle oliwy, żeby powstała gęsta, pomarańczowa marynata. Natrzeć nią mięso i przykryć. Odstawić na godzinę do lodówki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Danie powinno się piec przez godzinę i 10 minut, aż miękkie i soczyste mięso będzie odchodziło od kości. Rozciąć pomarańcze oraz limonki na pół i wycisnąć sok na mięso. Polać także miodem. Wstawić do piekarnika na kolejne 35 minut. W trakcie pieczenia należy je często polewać sosem, aż będzie chrupiące. © Jamie Oliver