(odc.16) żeberka na ostro
Szczegóły |
Tytuł |
(odc.16) żeberka na ostro |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
(odc.16) żeberka na ostro PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.16) żeberka na ostro PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
(odc.16) żeberka na ostro - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
(odc.16) żeberka na ostro
Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.16)
trudność: łatwe
Składniki
duża porcja żeberek wieprzowych z grubą warstwą mięsa
(ok. 1 kg)
Marynata
3 suszone papryczki chilli
kilka wędzonych papryczek chilli
2 łyżeczki wędzonej papryki
szczypta pieprzu i soli
6 obranych ząbków czosnku
skórka starta z 4 pomarańczy
skórka starta 2 limonek
3 świeże, czerwone papryczki chilli
oliwa
3 łyżki miodu
4 pomarańcze
2 limonki
Przygotowanie
Do moździerza wrzucić suszone i wędzone papryczki chilli, wędzoną paprykę, pieprz i sól.
Utrzeć na proszek. Dodać czosnek i rozgnieść na lepką masę. Dodać skórkę startą z
pomarańczy i limonek oraz trzy świeże chilli Solidnie utrzeć. Dolać tyle oliwy, żeby powstała
gęsta, pomarańczowa marynata. Natrzeć nią mięso i przykryć. Odstawić na godzinę do
lodówki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Danie powinno się piec przez
godzinę i 10 minut, aż miękkie i soczyste mięso będzie odchodziło od kości. Rozciąć
pomarańcze oraz limonki na pół i wycisnąć sok na mięso. Polać także miodem. Wstawić do
piekarnika na kolejne 35 minut. W trakcie pieczenia należy je często polewać sosem, aż
będzie chrupiące.
© Jamie Oliver