(odc.13) południowoindyjskie czerwone curry(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.13) południowoindyjskie czerwone curry(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.13) południowoindyjskie czerwone curry(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.13) południowoindyjskie czerwone curry(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.13) południowoindyjskie czerwone curry(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.13) południowoindyjskie czerwone curry Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.13) trudność: łatwe Składniki olej słonecznikowy 1 płaska łyżka mielonej kolendry 1 łyżka kozieradki 4 łyżki sproszkowanej papryki 2 czubate łyżki kurkumy 2 łyżeczki nasion czarnej gorczycy mały pęczek liści curry 2 duże cebule 7 ząbków czosnku duży korzeń imbiru świeże liście kolendry 6 pomidorów 1 świeża papryczka chilli owoc tamaryndowca sól, pieprz Przygotowanie Do rondla wlać 4 łyżki oleju słonecznikowego, wsypać kolendrę, kozieradkę, paprykę, kurkumę i czarną gorczycę. Podsmażyć i dodać garść liści curry. Obrać cebulę oraz czosnek i zemleć w malakserze. Przyprawy w rondlu mieszać regularnie, żeby się nie przypaliły. Zmieloną pastę czosnkowo-cebulową przełożyć do rondla i zmniejszyć ogień. Podsmażać powoli, aby wydobyć słodycz z cebuli. Jeśli masa jest zbyt sucha, dodać nieco oleju. Obrać trzy kawałki imbiru wielkości kciuka. Odciąć łodygi kolendry, przekroić je na pół. Imbir, łodygi kolendry, 6 pomidorów i świeżą papryczkę chilli zmiksować w malakserze. Przełożyć pomidorową masę do rondla. Dodać centymetrowy kawałek owocu tamaryndowca (bez nasion). Dolać do sosu ½ litra wody, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. © Jamie Oliver