(odc.13) panir – indyjski ser(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.13) panir – indyjski ser(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.13) panir – indyjski ser(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.13) panir – indyjski ser(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.13) panir – indyjski ser(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.13) panir – indyjski ser Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.13) trudność: łatwe Składniki 2 litry pełnotłustego mleka 1 szklanka białego octu winnego olej słonecznikowy sól, pieprz 2 papryczki chilli z nasionami świeże liście kolendry Przygotowanie Wlać do rondla około dwóch litrów pełnotłustego mleka. Podgrzać je, a kiedy prawie się zagotuje, dolać szklankę białego octu winnego. Gdy mleko się zetnie, wyłączyć gaz. Po kilku minutach odcedzić płyn przez sito – ser pozostanie w sicie. Odstawić ser na pół godziny, żeby cała serwatka odciekła, a został sam gęsty, zwarty ser. Na teflonowej patelni rozgrzać olej słonecznikowy, zetrzeć nadmiar oleju papierowym ręcznikiem, żeby patelnia była tylko lekko natłuszczona. Dodać szczyptę soli i przełożyć ser na patelnię. Usmażyć go z jednej strony, polać olejem słonecznikowym, posypać solą, pieprzem i odwrócić kawałki na drugą stronę. Drobno posiekać papryczki chilli, posypać ser i podsmażyć. Posypać garścią drobno posiekanych liści świeżej kolendry. Podawać z dodatkiem ryżu i sosu curry. © Jamie Oliver