(odc.06) sandwicze z grzybami(1)

Szczegóły
Tytuł (odc.06) sandwicze z grzybami(1)
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

(odc.06) sandwicze z grzybami(1) PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie (odc.06) sandwicze z grzybami(1) PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

(odc.06) sandwicze z grzybami(1) - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 (odc.06) sandwicze z grzybami Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.6) trudność: łatwe Masło ziołowe kostka masła pęczek świeżego tymianku 3 ząbki czosnku pół dużej papryczki chilli Reszta składników pół dużego bochenka żytniego chleba razowego sześć dużych pieczarek musztarda Dijon rukiew Przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 120 stopni Celsjusza. Przygotować masło ziołowe: oderwać listki tymianku, posiekać papryczkę chilli i czosnek i zmieszać w malakserze wraz z kostką masła. Oczyścić pieczarki, odkroić nóżki i dolną krawędź kapeluszy tak, żeby grzyby były płaskie od strony blaszek. Ułożyć pieczarki na blasze blaszkami do góry. Na każdą pieczarkę nałożyć po łyżce masła ziołowego. Piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni C. Pokroić chleb na kromki centymetrowej grubości. Na każdy sandwicz potrzeba dwie połowy kromki. Posmarować dolną kromkę odrobiną musztardy i ułożyć na niej po kilka liści rukwi. Na każdej kanapce z rukwią położyć po 2 pieczarkowe kapelusze, przykryć suchą kromką i docisnąć. Przekroić każdy sandwicz na ukos, żeby powstały zgrabne trójkąty. Na maśle pozostałym po pieczeniu grzybów można zapiec ziemniaki. © Jamie Oliver