(odc.01) pudding „łaciaty pies”

Szczegóły
Tytuł (odc.01) pudding „łaciaty pies”
Rozszerzenie: PDF

Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

 

(odc.01) pudding „łaciaty pies” PDF Ebook podgląd online:

Pobierz PDF

 

 

 


 

Zobacz podgląd (odc.01) pudding „łaciaty pies” pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. (odc.01) pudding „łaciaty pies” Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.

(odc.01) pudding „łaciaty pies” Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:

 

Strona 1 (odc.01) pudding „łaciaty pies” Przepis z programu Przekręty Jamiego Olivera (odc.1) ilość osób: 6 trudność: trudne Składniki 120g mąki 120g bułki tartej 120g bardzo zimnego masła 120g cukru kryształu szczypta soli 120g suszonych moreli 440g rodzynek lub sułtanek 1 jajko gałka muszkatołowa korzeń świeżego imbiru skórka otarta z 1 pomarańczy 140 ml mleka złocisty syrop cukrowy lub syrop klonowy bita śmietana, sos waniliowy Przygotowanie Masło zetrzeć na tarce. Morele posiekać. Wsypać do miski mąkę, bułkę tartą, masło i cukier. Dodać szczyptę soli. Przemieszać. Dodać morele i rodzynki. Zetrzeć do miski ok. ¼ gałki muszkatołowej. Imbir obrać i zetrzeć na tarce. Dodać ok. 2 łyżek (30 ml) startego imbiru. Zamieszać. Dodać jajko i mleko. Wszystko razem dobrze wymieszać. Żaroodporną miseczkę lub foremkę o pojemności 1,5 litra wysmarować masłem. Przełożyć do niej masę i wyrównać wierzch. Foremkę przykryć szczelnie folią aluminiową. Wstawić foremkę do wysokiego garnka i wlać do niego tyle wrzącej wody, by sięgała do połowy wysokości foremki. Garnek szczelnie przykryć folią aluminiową lub pokrywką, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 3 godziny. Od czasu do czasu zajrzeć i ewentualnie dolać gorącej wody, by nadal sięgała do połowy wysokości foremki. Wyjąć foremkę z garnka, zdjąć folię, przykryć talerzykiem i obrócić foremkę do góry dnem. Zdjąć foremkę i jeszcze gorący pudding polać syropem. Pokroić pudding na kawałki, rozłożyć na talerzykach i podawać z bitą śmietaną i/lub sosem waniliowym. © Jamie Oliver 2002

O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!