buki razowe z miodem

Szczegóły
Tytuł buki razowe z miodem
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

buki razowe z miodem PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie buki razowe z miodem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

buki razowe z miodem - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Bułki razowe z miodem Składniki na 15 scones: • 2 szklanki (300 g) mąki pszennej • 1 szklanka (160 g) mąki razowej • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej • pół łyżeczki cynamonu • 20 g masła • 1/4 szklanki (60 ml) płynnego miodu • około 1 szklanki (250 ml) mleka  Wymieszać suche składniki, dodać masło, miód i mleko, szybko wyrobić. Masa  powinna być gładka, może się kleić. Podsypując mąką razwałkować na grubość 2 cm i wycinać kółka o średnicy około  5,5 cm (szklanką lub foremką do ciastek o ostrych krawędziach). Piec w temperaturze 220ºC przez około 20 minut (piekłam około 13 minut). Strona 2