buki razowe z miodem
Szczegóły |
Tytuł |
buki razowe z miodem |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
buki razowe z miodem PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie buki razowe z miodem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
buki razowe z miodem - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Bułki razowe z miodem
Składniki na 15 scones:
• 2 szklanki (300 g) mąki pszennej
• 1 szklanka (160 g) mąki razowej
• 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
• 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
• pół łyżeczki cynamonu
• 20 g masła
• 1/4 szklanki (60 ml) płynnego miodu
• około 1 szklanki (250 ml) mleka
Wymieszać suche składniki, dodać masło, miód i mleko, szybko wyrobić. Masa
powinna być gładka, może się kleić.
Podsypując mąką razwałkować na grubość 2 cm i wycinać kółka o średnicy około
5,5 cm (szklanką lub foremką do ciastek o ostrych krawędziach).
Piec w temperaturze 220ºC przez około 20 minut (piekłam około 13 minut).
Strona 2