bueczki pszenne z twarokiem wiejskim

Szczegóły
Tytuł bueczki pszenne z twarokiem wiejskim
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

bueczki pszenne z twarokiem wiejskim PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie bueczki pszenne z twarokiem wiejskim PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

bueczki pszenne z twarokiem wiejskim - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Bułeczki pszenne z twarożkiem wiejskim Składniki na około 15 dużych bułeczek:  • 2 paczki suchych drożdży (po 7 g każda) lub 28 g świeżych drożdży • 1/2 szklanki ciepłej wody (40 ­ 45ºC) • 1/4 szklanki brązowego cukru • 2 łyżeczki soli • 2 łyżki stopionego masła • 1 szklanka twarożku wiejskiego (około 300 g) • 2 jaja • 2 szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej • 2 ­ 2,5 szklanki zwykłej mąki pszennej • roztrzepane jajko z 1 łyżką mleka ­ do posmarowania • sezam, mak, siemię lniane ­ do posypania W dużej misce rozczynić drożdże w letniej wodzie. Dodać cukier i odstawi ć na 5  minut, aż drożdże się spienią. Dodać sól, masło, twarożek (ja go zmiksowałam  blenderem, by w cieście nie było kuleczek twarogu), jajka, mąkę. Wymiesza ć i   wyrobić dokładnie, by ciasto było gładkie i elastyczne (mo żna w maszynie do chleba).   Odstawić przykryte w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1 ­ 1,5 godziny).   Po tym czasie ciasto wyjać, uformować 70 ­ 80 gramowe bułeczki. Wykłada ć je na   oprószoną mąką blachę, w pewnej odległości od siebie, sporo urosną. Przykryć,   pozostawić na 30 ­ 45 minut do podwojenia objętości. Przed pieczeniem wysmarować jajkiem roztrzepanym z mlekiem, posypać nasionami.  Piec około 15 ­ 20 minut w temperaturze 190ºC, aż bułeczki się przyrumieni ą.   Studzić na kratce. Strona 2 Smacznego :)