bardzo puszyste bueczki

Szczegóły
Tytuł bardzo puszyste bueczki
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

bardzo puszyste bueczki PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie bardzo puszyste bueczki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

bardzo puszyste bueczki - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Bardzo puszyste bułeczki Składniki na 12 ­ 16 bułek:  • 1 szklanka letniego mleka • 110 g miękkiego masła • 1/4 szklanki cukru (tu według mnie zdecydowanie za dużo, zmniejszyłam do   2  łyżek) • 2 jajka, roztrzepane • 3/4 łyżeczki soli • 4 szklanki mąki pszennej (część mąki można zastąpić mąką razową lub  żytnią) • 3 łyżeczki suchych drożdży (12 g) lub 24 g świeżych Ponadto: jajko roztrzepane z 1 łyżka mleka do posmarowania. Mikserem z przystawką do ciasta drożdżowego wymieszać wszystkie składniki w   podanej kolejności, przez kilka minut. Można oczywiście ciasto wyrobi ć ręcznie (w   przypadku drożdży świeżych zrobić wcześniej rozczyn, suche natomiast wymieszać z   mąką). Po dokładnym wyrobieniu pozostawić pod przykryciem, w ciepłym miejscu,   do podwojenia objętości. Po tym czasie ciasto podzielić na 12 ­ 16 części (w zależności od tego, jak du że   chcemy bułeczki; ja podzieliłam na 16 części). Bułeczki wyło żyć na blaszke,   pozostawiając między nimi około 1 cm odstęp. Przykryć, pozostawić do wyrośni ęcia,   do podwojenia objętości, na około 45 minut, aż się zetkną. Wyrośnięte bułki wysmarować jajkiem, piec około 20 ­ 25 minut w temperaturze   185ºC. Podczas pieczenia można przykryć folią aluminiową, by się nie przypiekły.   Studzić na kratce. Dla maszynistów:  Strona 2 Wszystkie składniki umieścić w maszynie do pieczenia według kolejności: płynne,   sypkie, na końcu drożdże. Nastawić program do wyrabiania i wyrastania ciasta   'dough'. Po tym czasie uformować bułeczki i dalej postępować wg przepisu.