Żołądki drobiowe w potrawce
Szczegóły |
Tytuł |
Żołądki drobiowe w potrawce |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Żołądki drobiowe w potrawce PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Żołądki drobiowe w potrawce PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Żołądki drobiowe w potrawce - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
ŻOŁĄDKI DROBIOWE W POTRAWCE
Składniki: Wykonanie:
Żołądki umyć, wykroić tłuszcz, wrzucić na patelnię i krótko
• żołądki podsmażyć aż zmienią barwę. Następnie przełożyć do
drobiowe garnka wypełnionego wodą tak, aby były przykryte. Dodać
sól, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Na
patelni usmażyć pokrojoną drobno cebulkę lub szalotkę,
• cebula lub dodać do żołądków. Wszystko dusić aż żołądki będą
szalotka miękkie.
Przygotować zasmażkę mączną i rozprowadzić ją z
• marchew wywarem z duszonych żołądków. Wlać sos do żołądków,
dodać dużo drobno posiekanego koperku, pokrojoną w
kostkę marchewkę i pietruszkę, zagotować.
• pietruszka Sos powinien być dość gęsty. Co jakiś czas trzeba
zamieszać sos, bowiem po dodaniu mąki sos może zacząć
"przywierać" do dna.
• mąka Podawać z kopytkami lub kasza gryczaną.
• ziele
angielskie,
listek laurowy,
sól
• koperek
• olej