Żołądki drobiowe w potrawce

Szczegóły
Tytuł Żołądki drobiowe w potrawce
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Żołądki drobiowe w potrawce PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Żołądki drobiowe w potrawce PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Żołądki drobiowe w potrawce - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 ŻOŁĄDKI DROBIOWE W POTRAWCE Składniki: Wykonanie: Żołądki umyć, wykroić tłuszcz, wrzucić na patelnię i krótko • żołądki podsmażyć aż zmienią barwę. Następnie przełożyć do drobiowe garnka wypełnionego wodą tak, aby były przykryte. Dodać sól, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Na patelni usmażyć pokrojoną drobno cebulkę lub szalotkę, • cebula lub dodać do żołądków. Wszystko dusić aż żołądki będą szalotka miękkie. Przygotować zasmażkę mączną i rozprowadzić ją z • marchew wywarem z duszonych żołądków. Wlać sos do żołądków, dodać dużo drobno posiekanego koperku, pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę, zagotować. • pietruszka Sos powinien być dość gęsty. Co jakiś czas trzeba zamieszać sos, bowiem po dodaniu mąki sos może zacząć "przywierać" do dna. • mąka Podawać z kopytkami lub kasza gryczaną. • ziele angielskie, listek laurowy, sól • koperek • olej