Z kalafiora i parówek
Szczegóły |
Tytuł |
Z kalafiora i parówek |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z kalafiora i parówek PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Z kalafiora i parówek PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Z kalafiora i parówek - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z kalafiora i parówek
Składniki
Mały kalafior, 6 parówek cielęcych, 4 ziemniaki ugotowane w
mundurkach, 3-4 łodygi selera naciowego, 2 ugotowane
marchewki, 3/4 szklanki zielonego groszku konserwowego, 4
korniszony.
Sos: mały słoiczek majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany 12-proc., cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Obrane z łupin ziemniaki pokroić w kostkę, a parówki - w plasterki. Dodać podzielony na
różyczki i zblanszowany kalafior, pokrojo ne w półplasterki lub plasterki korniszony i
marchewkę oraz osączony groszek. Seler naciowy pokroić drobno (z grubszych łodyg
ściągnąć włókna). Wszystkie składniki wymieszać. Majonez połączyć ze śmietaną,
doprawić do smaku. Polać sałatkę sosem.