Skazane na potępienie
Szczegóły |
Tytuł |
Skazane na potępienie |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Skazane na potępienie PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Skazane na potępienie PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Skazane na potępienie - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
POLĘDWICZKA Z PIECZARKAMI I POREM
Polędwica wieprzowa smażona z pieczarkami i porem w szklistym sosie na sposób
chiński
SKŁADNIKI / 2 PORCJE PRZYGOTOWANIE
1 polędwica wieprzowa, ok. 400 g Polędwicę umyć, osuszyć, odciąć białą błonę, następnie pokroić
2 ząbki czosnku
ukośnie na plastry o grubości 2,5 cm.
sól, pieprz Rozbić je płaskim tłuczkiem i natrzeć czosnkiem przeciśniętym
przez praskę. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę (jeśli mamy czas).
1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej
Doprawić solą i pieprzem a następnie delikatnie oprószyć skrobią
3 łyżki oleju roślinnego
ziemniaczaną.
3 cm kawałek imbiru
Rozgrzać dużą patelnię z 2 łyżkami oleju. Obsmażyć polędwiczki
1 mały por po około 2,5 minuty z każdej strony. Odłożyć na talerz.
200 g małych pieczarek
Na tę samą patelnię wlać pozostałą łyżkę oleju, dodać
posiekanego pora, obrany i starty imbir i umyte pieczarki (większe
SOS można pokroić). Smażyć przez około 3 - 5 minut co chwilę mieszając
(jeśli za bardzo się przypala można skropić patelnię wodą).
3 łyżki octu ryżowego (lub sok Włożyć z powrotem mięso na patelnię z warzywami i po chwili
wyciśnięty z 1/2 cytryny) wlać sos (wymieszane składniki).
3 łyżki wody Gotować przez około 2 minuty aż sos zgęstnieje, w międzyczasie
5 łyżek sosu sojowego co chwilę zamieszać (potrząsnąć patelnią, przewrócić mięso na drugą
stronę).
2 łyżki cukru (np. trzcinowego)
opcjonalnie - 1 łyżka sosu ostrygowego
PROPOZYCJA PODANIA
100 g ryżu / szczypiorek