Skazane na potępienie

Szczegóły
Tytuł Skazane na potępienie
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Skazane na potępienie PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Skazane na potępienie PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Skazane na potępienie - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 POLĘDWICZKA Z PIECZARKAMI I POREM Polędwica wieprzowa smażona z pieczarkami i porem w szklistym sosie na sposób chiński SKŁADNIKI / 2 PORCJE PRZYGOTOWANIE 1 polędwica wieprzowa, ok. 400 g Polędwicę umyć, osuszyć, odciąć białą błonę, następnie pokroić 2 ząbki czosnku ukośnie na plastry o grubości 2,5 cm.  sól, pieprz Rozbić je płaskim tłuczkiem i natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę (jeśli mamy czas). 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej Doprawić solą i pieprzem a następnie delikatnie oprószyć skrobią 3 łyżki oleju roślinnego ziemniaczaną. 3 cm kawałek imbiru Rozgrzać dużą patelnię z 2 łyżkami oleju. Obsmażyć polędwiczki 1 mały por po około 2,5 minuty z każdej strony. Odłożyć na talerz. 200 g małych pieczarek Na tę samą patelnię wlać pozostałą łyżkę oleju, dodać posiekanego pora, obrany i starty imbir i umyte pieczarki (większe SOS można pokroić). Smażyć przez około 3 - 5 minut co chwilę mieszając (jeśli za bardzo się przypala można skropić patelnię wodą). 3 łyżki octu ryżowego (lub sok Włożyć z powrotem mięso na patelnię z warzywami i po chwili wyciśnięty z 1/2 cytryny) wlać sos (wymieszane składniki). 3 łyżki wody Gotować przez około 2 minuty aż sos zgęstnieje, w międzyczasie 5 łyżek sosu sojowego co chwilę zamieszać (potrząsnąć patelnią, przewrócić mięso na drugą stronę). 2 łyżki cukru (np. trzcinowego) opcjonalnie - 1 łyżka sosu ostrygowego PROPOZYCJA PODANIA 100 g ryżu / szczypiorek