Sałatka z żółtych serów
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z żółtych serów |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z żółtych serów PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z żółtych serów PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z żółtych serów - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z żółtych serów
Składniki
Po 10 dag trzech różnych żółtych serów (np. ementalera,
cheddara i rokpolu), 2 jaja ugotowane na twardo, 2 łyżki
posiekanego zielonego majeranku lub łyżka otartego, cebula, 3
łyżki majonezu, ćwierć łyżeczki pieprzu cayenne lub ostrej
mielonej papryki, sól
Sposób przyrządzania
Ser zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, jaja i cebulę
drobno pokroić, połączyć z serem i majerankiem, polać majonezem, doprawić solą i
pieprzem cayenne, wymieszać, lekko schłodzić. Przed podaniem udekorować
paseczkami czerwonej papryki i gałązkami zielonej pietruszki. 100 g - 280 kcal.