Sałatka z kalafiora z szynką
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z kalafiora z szynką |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z kalafiora z szynką PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z kalafiora z szynką PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z kalafiora z szynką - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z kalafiora z szynką
Składniki
Kalafior (ok. 50 dag), 4 łyżki kukurydzy gotowanej (świeżej lub
konserwowej), nektarynka, ewentualnie brzoskwinia lub gruszka,
4 cienkie plasterki szynki chłopskiej bez tłuszczu (lub
konserwowej), szklanka mleka, cukier, sól, pieprz. Sos: 2 łyżki
majonezu light, 2 łyżki niskotłuszczowego jogurtu naturalnego,
łyżeczka sosu Exotic Sauce
Sposób przyrządzania
Kalafior umyć i wrzucić do wrzącej wody z mlekiem, lekko posłodzonej. Ugotować na
półmiękko, odcedzić, podzielić na różyczki. Nektarynkę wypestkować i pokroić w kostkę,
a szynkę w paski i razem z kukurydzą dodać do kalafiora. Wszystkie składniki sosu
dobrze zmieszać i delikatnie połączyć sos z sałatką. (1 porcja - 130 kcal).