Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta

Szczegóły
Tytuł Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta Składniki 25 dag gotowanego mięsa wołowego lub cielęcego, 15 dag sera feta, puszka kukurydzy, po połówce czerwonej i zielonej papryki, duży pomidor, 2 średnie cebule, kiszony ogórek, kilka oliwek. Sos: 2 łyżki oleju, łyżka soku z cytryny, ząbek czosnku, sól, pieprz Sposób przyrządzania Mięso pokroić w paski. Paprykę oczyścić, umyć i również pokroić w cienkie paseczki. Cebulę obrać, pokroić na talarki, zalać wrzątkiem, po 2-3 minutach osączyć. Pomidor umyć, pokroić na cząstki, ogórek - w cienkie plasterki, serek - w kostkę. Kukurydzę osączyć na sitku. Do salaterki wkładać na przemian po trochu każdego składnika. Na wierzchu ułożyć kilka kosteczek sera i oliwki. Olej wymieszać z sokiem cytrynowym i zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić. Sałatkę polać sosem, wstawić na kilkanaście minut do lodówki.