Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z gotowanym mięsem i serem feta
Składniki
25 dag gotowanego mięsa wołowego lub cielęcego, 15 dag sera
feta, puszka kukurydzy, po połówce czerwonej i zielonej papryki,
duży pomidor, 2 średnie cebule, kiszony ogórek, kilka oliwek.
Sos: 2 łyżki oleju, łyżka soku z cytryny, ząbek czosnku, sól,
pieprz
Sposób przyrządzania
Mięso pokroić w paski. Paprykę oczyścić, umyć i również pokroić w cienkie paseczki.
Cebulę obrać, pokroić na talarki, zalać wrzątkiem, po 2-3 minutach osączyć. Pomidor
umyć, pokroić na cząstki, ogórek - w cienkie plasterki, serek - w kostkę. Kukurydzę
osączyć na sitku. Do salaterki wkładać na przemian po trochu każdego składnika. Na
wierzchu ułożyć kilka kosteczek sera i oliwki. Olej wymieszać z sokiem cytrynowym i
zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić. Sałatkę polać sosem, wstawić na kilkanaście
minut do lodówki.