Sałatka wielkanocna
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka wielkanocna |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka wielkanocna PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka wielkanocna PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka wielkanocna - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka wielkanocna
Składniki
4 owoce awokado, 4 jaja ugotowane na twardo, 8 jajeczek
przepiórczych ugotowanych na twardo, 8 filecików sardeli, sok
z cytryny, 2 cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki kaparów,
pęczek szczypiorku, pomidor, 2 owoce kiwi, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Awokado przekroić, wyjąć pestki, miąższ skropić sokiem z cytryny. Kapary zalać
szklanką wody i moczyć godzinę. Jaja, cebulę i 6 sardeli pokroić w drobną kosteczkę,
szczypiorek posiekać, wymieszać z oliwą i osączonymi kaparami. Doprawić solą
i pieprzem. Połówki awokado napełnić farszem jajeczno-sardelowym. Każdą udekorować
połówką jajeczka przepiórczego, kawałkiem sardeli i cząstką pomidora. Ułożyć na
półmisku udekorowanym owocami kiwi, pokrojonymi w ósemki lub plasterki. Przekąska
ta bardzo dobrze smakuje również w wersji jarskiej, tzn. bez sardeli.