Sałatka wielkanocna

Szczegóły
Tytuł Sałatka wielkanocna
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka wielkanocna PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka wielkanocna PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka wielkanocna - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka wielkanocna Składniki 4 owoce awokado, 4 jaja ugotowane na twardo, 8 jajeczek przepiórczych ugotowanych na twardo, 8 filecików sardeli, sok z cytryny, 2 cebule, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki kaparów, pęczek szczypiorku, pomidor, 2 owoce kiwi, sól, pieprz Sposób przyrządzania Awokado przekroić, wyjąć pestki, miąższ skropić sokiem z cytryny. Kapary zalać szklanką wody i moczyć godzinę. Jaja, cebulę i 6 sardeli pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek posiekać, wymieszać z oliwą i osączonymi kaparami. Doprawić solą i pieprzem. Połówki awokado napełnić farszem jajeczno-sardelowym. Każdą udekorować połówką jajeczka przepiórczego, kawałkiem sardeli i cząstką pomidora. Ułożyć na półmisku udekorowanym owocami kiwi, pokrojonymi w ósemki lub plasterki. Przekąska ta bardzo dobrze smakuje również w wersji jarskiej, tzn. bez sardeli.