Sałatka kardynalska
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka kardynalska |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka kardynalska PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka kardynalska PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka kardynalska - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka kardynalska
Składniki
3 śledzie marynowane, 6 ugotowanych buraczków ćwikłowych, 5
kwaśnych jabłek, 4 jaja ugotowane na twardo, 3 kiszone ogórki,
cebula, 2 ugotowane marchewki, 2 łyżki grzybów marynowanych,
pół szklanki majonezu, pęczek natki pietruszki, łyżka musztardy,
sok z cytryny, cukier, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Buraki i jabłka obrać, pokroić w kostkę. Wyjąć ze śledzi ości, a filety oraz 3 jaja, cebulę,
marchew i ogórki pokroić w kostkę. Dodać posiekane grzyby i natkę pietruszki.
Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, musztardą, solą, cukrem, pieprzem
i sokiem z cytryny. Wyłożyć sałatkę na półmisek lub do salaterki, udekorować cząstkami
jaja.