Sałatka kardynalska

Szczegóły
Tytuł Sałatka kardynalska
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka kardynalska PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka kardynalska PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka kardynalska - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka kardynalska Składniki 3 śledzie marynowane, 6 ugotowanych buraczków ćwikłowych, 5 kwaśnych jabłek, 4 jaja ugotowane na twardo, 3 kiszone ogórki, cebula, 2 ugotowane marchewki, 2 łyżki grzybów marynowanych, pół szklanki majonezu, pęczek natki pietruszki, łyżka musztardy, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz Sposób przyrządzania Buraki i jabłka obrać, pokroić w kostkę. Wyjąć ze śledzi ości, a filety oraz 3 jaja, cebulę, marchew i ogórki pokroić w kostkę. Dodać posiekane grzyby i natkę pietruszki. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, musztardą, solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyłożyć sałatkę na półmisek lub do salaterki, udekorować cząstkami jaja.