Pot-pourri
Szczegóły |
Tytuł |
Pot-pourri |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Pot-pourri PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Pot-pourri PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Pot-pourri - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Pot-pourri
Składniki
Główka sałaty, 3 małe cebulki, 4 pieczarki, pęczek rzodkiewek,
czerwone jabłko, 2 jaja ugotowane na twardo, puszka
mandarynek, puszka kukurydzy w kolbach.
Sos ziołowy: 4 łyżki oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki ziół
świeżych lub suszonych (estragon, tymianek, oregano), cukier,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Liście sałaty opłukać, osuszyć, porwać na kawałki. Umyte kapelusze pieczarek oraz
rzodkiewki pokroić w plasterki, jabłko wraz ze skórką - w paski lub kostkę, jaja i cebulki -
w kostkę. Mandarynki i kukurydzę osączyć, kolby pokroić na kawałki. Przygotowane
produkty wymieszać i polać sosem ziołowym, przyrządzonym z podanych składników.