Pizza alla siciliana
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Pizza alla siciliana |
Rozszerzenie: |
![](/images/demo/legimi.png)
![](/images/demo/legimi.png)
![Ceneo.pl](http://app.ceneostatic.pl/common/image/logo/ap-logo-transparent-small.png)
Pizza alla siciliana PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Pizza alla siciliana pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Pizza alla siciliana Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Pizza alla siciliana Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Pizza alla siciliana
Składniki:
ciasto (przepis na puszyste ciasto/przepis na cienkie ciasto)
20 dag pomidorów
20 dag cebuli
20 dag karczochów
ser mozzarella
oliwa z oliwek
cukier
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w cienkie plasterki i smaż na oliwie z oliwek ok. 15 minut. Dodaj pół łyżeczki cukru
i szczyptę gałki muszkatołowej. Na samym końcu dopraw solą i pieprzem.
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i drobno posiekaj.
Ciasto na pizzę skrop oliwą z oliwek. Ułóż na nim pomidory, smażoną cebulę i pokrojone w drobne
kawałki karczochy. Na szczycie ułóż mozzarellę pokrojoną w plastry. Całość skrop oliwą z oliwek i
piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego życzy redakcja e-spaghetti.pl!
Więcej przepisów kuchni włoskiej znajdziesz na stronie e-spaghetti.pl!
Polecamy książki: