Pizza alla siciliana
Szczegóły |
Tytuł |
Pizza alla siciliana |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Pizza alla siciliana PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Pizza alla siciliana PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Pizza alla siciliana - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Pizza alla siciliana
Składniki:
ciasto (przepis na puszyste ciasto/przepis na cienkie ciasto)
20 dag pomidorów
20 dag cebuli
20 dag karczochów
ser mozzarella
oliwa z oliwek
cukier
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w cienkie plasterki i smaż na oliwie z oliwek ok. 15 minut. Dodaj pół łyżeczki cukru
i szczyptę gałki muszkatołowej. Na samym końcu dopraw solą i pieprzem.
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i drobno posiekaj.
Ciasto na pizzę skrop oliwą z oliwek. Ułóż na nim pomidory, smażoną cebulę i pokrojone w drobne
kawałki karczochy. Na szczycie ułóż mozzarellę pokrojoną w plastry. Całość skrop oliwą z oliwek i
piecz ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego życzy redakcja e-spaghetti.pl!
Więcej przepisów kuchni włoskiej znajdziesz na stronie e-spaghetti.pl!
Polecamy książki: