Pikantny gulasz
Szczegóły |
Tytuł |
Pikantny gulasz |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Pikantny gulasz PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Pikantny gulasz PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Pikantny gulasz - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
PIKANTNY GULASZ
Strona 2
Składniki: Wykonanie:
Na patelni dusimy na oleju drobno pokrojoną cebulkę,
• 2 piersi z kurczaka następnie dodajemy wyciśnięty czosnek (należy
uważać, by czosnek się nie przypalił, staje się bowiem
gorzki. Dodajemy pokrojone w kostkę: piersi kurczaka,
• po 1 żółtej, papryki i seler - dusimy pod przykryciem ok. 3 min.
czerwonej i zielonej Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, sos
papryce worchestershire, sos chili, posiekany tymianek (ok. 2
łyżeczki) i pozostałe przyprawy. Należy próbować, czy
• kilka gałązek selera gulasz nie staje się zbyt ostry po dodaniu kolejnych
naciowego sosów. Po chwili wsypujemy ryż i zalewamy częścią
bulionu - resztę bulionu dolewamy w miarę jak ryż
będzie spijał dotychczasowy. Gulasz jest gotowy, gdy
• cebula ryż będzie miękki, wówczas wyjmujemy liść laurowy i
serwujemy ciepłe.
• 2 pomidory
• ok. 1,5 łyżeczki
sosu
worchestershire
• jakiś pikantny sos
chili - ok. 3 łyżeczek
• sos Tabasco
(niekoniecznie)
• 2 ząbki czosnku
• świeży tymianek
• po łyżeczce:
słodkiej papryki,
ostrej papryki,
pieprzu
kajeńskiego,
pieprzu czarnego i
białego
Strona 3