Pikantny gulasz

Szczegóły
Tytuł Pikantny gulasz
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Pikantny gulasz PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Pikantny gulasz PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Pikantny gulasz - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 PIKANTNY GULASZ Strona 2 Składniki: Wykonanie: Na patelni dusimy na oleju drobno pokrojoną cebulkę, • 2 piersi z kurczaka następnie dodajemy wyciśnięty czosnek (należy uważać, by czosnek się nie przypalił, staje się bowiem gorzki. Dodajemy pokrojone w kostkę: piersi kurczaka, • po 1 żółtej, papryki i seler - dusimy pod przykryciem ok. 3 min. czerwonej i zielonej Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, sos papryce worchestershire, sos chili, posiekany tymianek (ok. 2 łyżeczki) i pozostałe przyprawy. Należy próbować, czy • kilka gałązek selera gulasz nie staje się zbyt ostry po dodaniu kolejnych naciowego sosów. Po chwili wsypujemy ryż i zalewamy częścią bulionu - resztę bulionu dolewamy w miarę jak ryż będzie spijał dotychczasowy. Gulasz jest gotowy, gdy • cebula ryż będzie miękki, wówczas wyjmujemy liść laurowy i serwujemy ciepłe. • 2 pomidory • ok. 1,5 łyżeczki sosu worchestershire • jakiś pikantny sos chili - ok. 3 łyżeczek • sos Tabasco (niekoniecznie) • 2 ząbki czosnku • świeży tymianek • po łyżeczce: słodkiej papryki, ostrej papryki, pieprzu kajeńskiego, pieprzu czarnego i białego Strona 3