Pikantny gulasz
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Pikantny gulasz |
Rozszerzenie: |
Pikantny gulasz PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Pikantny gulasz pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Pikantny gulasz Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Pikantny gulasz Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
PIKANTNY GULASZ
Strona 2
Składniki: Wykonanie:
Na patelni dusimy na oleju drobno pokrojoną cebulkę,
• 2 piersi z kurczaka następnie dodajemy wyciśnięty czosnek (należy
uważać, by czosnek się nie przypalił, staje się bowiem
gorzki. Dodajemy pokrojone w kostkę: piersi kurczaka,
• po 1 żółtej, papryki i seler - dusimy pod przykryciem ok. 3 min.
czerwonej i zielonej Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, sos
papryce worchestershire, sos chili, posiekany tymianek (ok. 2
łyżeczki) i pozostałe przyprawy. Należy próbować, czy
• kilka gałązek selera gulasz nie staje się zbyt ostry po dodaniu kolejnych
naciowego sosów. Po chwili wsypujemy ryż i zalewamy częścią
bulionu - resztę bulionu dolewamy w miarę jak ryż
będzie spijał dotychczasowy. Gulasz jest gotowy, gdy
• cebula ryż będzie miękki, wówczas wyjmujemy liść laurowy i
serwujemy ciepłe.
• 2 pomidory
• ok. 1,5 łyżeczki
sosu
worchestershire
• jakiś pikantny sos
chili - ok. 3 łyżeczek
• sos Tabasco
(niekoniecznie)
• 2 ząbki czosnku
• świeży tymianek
• po łyżeczce:
słodkiej papryki,
ostrej papryki,
pieprzu
kajeńskiego,
pieprzu czarnego i
białego
Strona 3