Indyk w sosie miodowo imbirowym
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Indyk w sosie miodowo imbirowym |
Rozszerzenie: |
Indyk w sosie miodowo imbirowym PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Indyk w sosie miodowo imbirowym pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Indyk w sosie miodowo imbirowym Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Indyk w sosie miodowo imbirowym Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
INDYK W SOSIE MIODOWO - IMBIROWYM
Składniki: Wykonanie:
Imbir ucieramy na tarce, czosnek wyciskamy, wszystko
• piersi z indyka razem mieszamy. Wrzucamy do tej mieszanki mięso
pokrojone w kostkę, zostawiamy na pół godziny. Po tym
czasie odsączamy mięso (można obtoczyć je jeszcze w
• 2-3 szalotki mące, ale nie jest to konieczne) i smażymy na złoty
kolor. 2-3 pokrojone w paski szalotki obsmażam przez
chwilę na oleju/oliwie, potem dorzucam pędy bambusa,
wlewam marynatę, chwilę razem gotuję, potem wlewam
• pędy bambusa
pół szklanki rosołu z kurczaka (może być z kostki), jeśli
potrzeba, to zagęszczam mąką ziemniaczaną, wrzucam
mięso, i gotowe. Jeśli potrawa jest mało pikantna,
• 0,5 szklanki dorzucam jeszcze świeżego imbiru.
rosołu z
kurczaka lub
bulionu z
kostki
Sos:
• 4 ząbki
czosnku
• kawałek
świeżego
imbiru
• 3-4 łyżki
miodu
• 3-4 łyżki sosu
sojowego
• 3-4 łyżki
sherry