Indyk w sosie miodowo imbirowym

Szczegóły
Tytuł Indyk w sosie miodowo imbirowym
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Indyk w sosie miodowo imbirowym PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Indyk w sosie miodowo imbirowym PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Indyk w sosie miodowo imbirowym - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 INDYK W SOSIE MIODOWO - IMBIROWYM Składniki: Wykonanie: Imbir ucieramy na tarce, czosnek wyciskamy, wszystko • piersi z indyka razem mieszamy. Wrzucamy do tej mieszanki mięso pokrojone w kostkę, zostawiamy na pół godziny. Po tym czasie odsączamy mięso (można obtoczyć je jeszcze w • 2-3 szalotki mące, ale nie jest to konieczne) i smażymy na złoty kolor. 2-3 pokrojone w paski szalotki obsmażam przez chwilę na oleju/oliwie, potem dorzucam pędy bambusa, wlewam marynatę, chwilę razem gotuję, potem wlewam • pędy bambusa pół szklanki rosołu z kurczaka (może być z kostki), jeśli potrzeba, to zagęszczam mąką ziemniaczaną, wrzucam mięso, i gotowe. Jeśli potrawa jest mało pikantna, • 0,5 szklanki dorzucam jeszcze świeżego imbiru. rosołu z kurczaka lub bulionu z kostki Sos: • 4 ząbki czosnku • kawałek świeżego imbiru • 3-4 łyżki miodu • 3-4 łyżki sosu sojowego • 3-4 łyżki sherry