Indyk w sosie miodowo imbirowym
Szczegóły |
Tytuł |
Indyk w sosie miodowo imbirowym |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Indyk w sosie miodowo imbirowym PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Indyk w sosie miodowo imbirowym PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Indyk w sosie miodowo imbirowym - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
INDYK W SOSIE MIODOWO - IMBIROWYM
Składniki: Wykonanie:
Imbir ucieramy na tarce, czosnek wyciskamy, wszystko
• piersi z indyka razem mieszamy. Wrzucamy do tej mieszanki mięso
pokrojone w kostkę, zostawiamy na pół godziny. Po tym
czasie odsączamy mięso (można obtoczyć je jeszcze w
• 2-3 szalotki mące, ale nie jest to konieczne) i smażymy na złoty
kolor. 2-3 pokrojone w paski szalotki obsmażam przez
chwilę na oleju/oliwie, potem dorzucam pędy bambusa,
wlewam marynatę, chwilę razem gotuję, potem wlewam
• pędy bambusa
pół szklanki rosołu z kurczaka (może być z kostki), jeśli
potrzeba, to zagęszczam mąką ziemniaczaną, wrzucam
mięso, i gotowe. Jeśli potrawa jest mało pikantna,
• 0,5 szklanki dorzucam jeszcze świeżego imbiru.
rosołu z
kurczaka lub
bulionu z
kostki
Sos:
• 4 ząbki
czosnku
• kawałek
świeżego
imbiru
• 3-4 łyżki
miodu
• 3-4 łyżki sosu
sojowego
• 3-4 łyżki
sherry