Deser bogów
Szczegóły |
Tytuł |
Deser bogów |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Deser bogów PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Deser bogów PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Deser bogów - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Deser bogów
Składniki
12 okrągłych biszkoptów, 2 szklanki mieszanych owoców
świeżych, mrożonych lub z kompotu (malin, poziomek, truskawek,
jeżyn, wydrylowanych wiśni), 2 łyżki posiekanych orzechów lub
migdałów.
Krem: 4 łyżki cukru, 4 żółtka, 3/4 litra mleka, 2 łyżeczki mąki
ziemniacznej, kieliszek rumu lub winiaku, łyżka cukru waniliowego
Sposób przyrządzania
Rozkłócić w rondelku mleko (3 łyżki mleka odlać) z żółtkami oraz z cukrem i cukrem
waniliowym. Rondelek wstawić do gorącej kąpieli i, trzymając na ogniu, mieszać masę
kilka minut. Wlać do rondelka mąkę rozrobioną pozostałym mlekiem. Mieszać, aż krem
zgęstnieje. Następnie wyjąć go z kąpieli i ostudzić. Biszkopty skropić alkoholem i wyłożyć
nimi dno salaterek lub pucharków, posypać orzechami lub migdałami. Nałożyć owoce i
polać je kremem. Udekorować.