Deser bogów

Szczegóły
Tytuł Deser bogów
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Deser bogów PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Deser bogów PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Deser bogów - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Deser bogów Składniki 12 okrągłych biszkoptów, 2 szklanki mieszanych owoców świeżych, mrożonych lub z kompotu (malin, poziomek, truskawek, jeżyn, wydrylowanych wiśni), 2 łyżki posiekanych orzechów lub migdałów. Krem: 4 łyżki cukru, 4 żółtka, 3/4 litra mleka, 2 łyżeczki mąki ziemniacznej, kieliszek rumu lub winiaku, łyżka cukru waniliowego Sposób przyrządzania Rozkłócić w rondelku mleko (3 łyżki mleka odlać) z żółtkami oraz z cukrem i cukrem waniliowym. Rondelek wstawić do gorącej kąpieli i, trzymając na ogniu, mieszać masę kilka minut. Wlać do rondelka mąkę rozrobioną pozostałym mlekiem. Mieszać, aż krem zgęstnieje. Następnie wyjąć go z kąpieli i ostudzić. Biszkopty skropić alkoholem i wyłożyć nimi dno salaterek lub pucharków, posypać orzechami lub migdałami. Nałożyć owoce i polać je kremem. Udekorować.