Baleron wędzony
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Baleron wędzony |
Rozszerzenie: |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Baleron wędzony PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Baleron wędzony pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Baleron wędzony Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Baleron wędzony Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
1. Karkówka wieprzowa – 5,0 kg
2. Sól – 0,180 kg
3. Saletra – 0,007 kg
4. Pieprz – 0,01 kg
5. Ziele angielskie – 0,01 kg
6. Osłonka sztuczna lub błona z sadła.
Mięso natrzed solą, saletrą i przyprawami utłuczonymi w moździerzu.
Włożyd do naczynia (najlepiej kamiennego), przykryd talerzykiem, obciążyd. Odstawid na 15 dni w
chłodne miejsce, codziennie polewad mięso wytworzona solanką. Wyjąd, suszyd 3-4 godziny, założyd
osłonkę lub błonę z sadła, osznurowad.
Wędzid 4 godziny ciepłym dymem.
Ostudzid do temp. niższej niż 18 stopni C..
Produkt średniotrwały.
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Nadesłał: Maxell