Średnia Ocena:
Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa trwale, smacznie i zdrowo
Jeszcze sto lat temu niemal każdy miał w własnej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różnorakie produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie kłopoty trawienne. Doskonałym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne a także wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz nad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnorakich regionów świata. Dzięki tej książce pdf samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania słynnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i dużo innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w wielkim stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku a także innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem. Trwale, smacznie, zdrowo.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa trwale, smacznie i zdrowo |
Autor: | Dietz Michael |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Vital |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa trwale, smacznie i zdrowo PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Zalecam tę książkę ze względu na różnorodność przepisów na fermentowaną żywność. Moja rodzina na szczęście wielbi wypróbowywać nowe dania, a ja oczywiście staram się żeby jedzenie odżywiało a nie zapychało. Fermentowana i probiotyczna żywność jest nie tylko smaczna i zdrowa, lecz również idealnie się przechowuje. Dzięki temu oszczędzam dużo czasu, który mogę przeznaczyć na zabawę z dziećmi. Drogie mamy, ta książka ebook jest dla was.