Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jeszcze sto lat temu niemal każdy miał w własnej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różnorakie produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych. Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie kłopoty trawienne. Doskonałym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne a także wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz nad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnorakich regionów świata. Dzięki tej książce pdf samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania słynnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i dużo innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w wielkim stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku a także innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem. Trwale, smacznie, zdrowo.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Żywność fermentowana i probiotyczna. Samodzielna fermentacja mlekowa trwale, smacznie i zdrowo |
Autor: | Dietz Michael |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Vital |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Zalecam tę książkę ze względu na różnorodność przepisów na fermentowaną żywność. Moja rodzina na szczęście wielbi wypróbowywać nowe dania, a ja oczywiście staram się żeby jedzenie odżywiało a nie zapychało. Fermentowana i probiotyczna żywność jest nie tylko smaczna i zdrowa, lecz również idealnie się przechowuje. Dzięki temu oszczędzam dużo czasu, który mogę przeznaczyć na zabawę z dziećmi. Drogie mamy, ta książka ebook jest dla was.