Średnia Ocena:
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka
Nowoczesny podręcznik, w którym w zwięzły sposób przedstawiono najistotniejsze aspekty związane z żywieniem człowieka we wszystkich etapach życia. Wiedza w nim zawarta obejmuje problematykę żywienia przedstawioną z perspektywy fizjologa, biologa molekularnego a także dietetyka. W publikacji przedstawiono wiadomości teoretyczne z zakresu fizjologii i patofizjologii żywienia, podstawowe zalecenia dotyczące prewencji pierwotnej i wtórnej schorzeń nieinterwencyjnych dietozależnych a także podstawową wiedzę umożliwiającą udzielenie kompetentnych rad dietetycznych osobom zdrowym w różnorakich stanach fizjologicznych i pacjentom z różnorakimi jednostkami chorobowymi. Podręcznik adresowany jest przede wszystkim do studentów kierunku żywienie człowieka uczelni medycznych i rolniczych a także instytutów zdrowia publicznego. Będzie także przydatny dla dietetyków, lekarzy i pielęgniarek.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka |
Autor: | Langley-Evans Simon |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Lekarskie PZWL |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Żywienie. Wpływ na zdrowie człowieka PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!