Średnia Ocena:
Ziemniak. Wyznanie miłości
Zakochaj się w ziemniakach! Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, tanich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! Starczy zajrzeć do książki. Norweska blogerka kulinarna oferuje niemalże 100 prostych przepisów, w których ziemniak jest gwiazdą. Okazuje się, że nawet zwykłym ziemniakiem można zaimponować na obiedzie. Można również bez wahania obsadzić go w roli dodatku, przekąski czy nawet… deseru. Ziemniak. Wyznanie miłości to źródło niezliczonych inspiracji i zaskoczeń. Pokochaj ziemniaki, a one odwzajemnią Twoje uczucie! Ina-Janine Johnsen jest najbardziej słynna jako autorka bloga Mat på Bordet (Podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uwielbiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych ebooków kucharskich i codziennie inspiruje nad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ziemniak. Wyznanie miłości |
Autor: | Ina Janine Johnsen |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wielka Litera |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Ziemniak. Wyznanie miłości PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Bardzo rzadko sięgam po książki kulinarne. Zwykle gdy szukam inspiracji kulinarnych, łatwiej jest mi zajrzeć do Internetu i tam wyszukać coś specjalnego. Natomiast Ziemniak. Wyznanie miłości po prostu mieć musiałam! W środku jest mnóstwo przepisów, od których aż cieknie ślinka! A zdradzę Wam w tajemnicy, że kilka przepisów już spróbowałam i wyszły znakomicie! Ziemniaki uwielbiam i bardzo nierzadko królują w mojej kuchni, dlatego cieszę się, że Autorka postawiła właśnie na nie i ukazała całą ich uniwersalność. Książka ebook jest przejrzysta, a przepisy są posortowane wg sposobu przyrządzania (gotowanie, pieczenie) a także ich przeznaczenia (danie główne, dodatek). Przepisy są jasne, klarowne i nieźle wyjaśnione. Myślę, że nawet laik, sięgając po tę książkę, mógłby pokusić się o zrobienie prawdziwej uczty kulinarnej, w której króluje ziemniak. Zdjęcia, które są estetyczne i przede wszystkim apetyczne, sprawiają, że ślinka cieknie na samą myśl… Gwarantuję, że po przejrzeniu tych wszystkich przepisów zapragniecie wyczarować niejedno ziemniaczane danie! Ja zalecam całym sercem i jeszcze niejednego pyra ukręcę!