Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Zakochaj się w ziemniakach! Czy można nie kochać ziemniaków? To jedno z najbardziej dostępnych, przyjaznych dla środowiska, tanich i uniwersalnych warzyw. Nuda? Nic podobnego! Starczy zajrzeć do książki. Norweska blogerka kulinarna oferuje niemalże 100 prostych przepisów, w których ziemniak jest gwiazdą. Okazuje się, że nawet zwykłym ziemniakiem można zaimponować na obiedzie. Można również bez wahania obsadzić go w roli dodatku, przekąski czy nawet… deseru. Ziemniak. Wyznanie miłości to źródło niezliczonych inspiracji i zaskoczeń. Pokochaj ziemniaki, a one odwzajemnią Twoje uczucie! Ina-Janine Johnsen jest najbardziej słynna jako autorka bloga Mat på Bordet (Podano do stołu). To tam profesjonalna szefowa kuchni od ponad 10 lat dzieli się przepisami, które są uwielbiane w całej Skandynawii. Opublikowała już kilka bestsellerowych ebooków kucharskich i codziennie inspiruje nad 100 tysięcy obserwujących na Instagramie. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ziemniak. Wyznanie miłości |
Autor: | Ina Janine Johnsen |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wielka Litera |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo rzadko sięgam po książki kulinarne. Zwykle gdy szukam inspiracji kulinarnych, łatwiej jest mi zajrzeć do Internetu i tam wyszukać coś specjalnego. Natomiast Ziemniak. Wyznanie miłości po prostu mieć musiałam! W środku jest mnóstwo przepisów, od których aż cieknie ślinka! A zdradzę Wam w tajemnicy, że kilka przepisów już spróbowałam i wyszły znakomicie! Ziemniaki uwielbiam i bardzo nierzadko królują w mojej kuchni, dlatego cieszę się, że Autorka postawiła właśnie na nie i ukazała całą ich uniwersalność. Książka ebook jest przejrzysta, a przepisy są posortowane wg sposobu przyrządzania (gotowanie, pieczenie) a także ich przeznaczenia (danie główne, dodatek). Przepisy są jasne, klarowne i nieźle wyjaśnione. Myślę, że nawet laik, sięgając po tę książkę, mógłby pokusić się o zrobienie prawdziwej uczty kulinarnej, w której króluje ziemniak. Zdjęcia, które są estetyczne i przede wszystkim apetyczne, sprawiają, że ślinka cieknie na samą myśl… Gwarantuję, że po przejrzeniu tych wszystkich przepisów zapragniecie wyczarować niejedno ziemniaczane danie! Ja zalecam całym sercem i jeszcze niejednego pyra ukręcę!