Czytaj więcej:
Zielenina bez glutenu okładka

Średnia Ocena:



Zielenina bez glutenu

Autorka słynnego bloga kulinarnego „Zielenina” i wydanej książki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejną podróż po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie tolerują glutenu albo są na niego uczuleni, a także fanom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców a także innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być proste i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka ebook została podzielona na części zgodne z porami roku, by w przystępny sposób doradzić, jak korzystać z sezonowych, lokalnych produktów. Kolorowe i przepyszne dania oparte na polskich kaszach, warzywach a także owocach tworzą zgraną całość z aromatycznymi ziołami i przyprawami.

Szczegóły
Tytuł Zielenina bez glutenu
Autor: Cielenga-Wiaterek Magdalena
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Druga Strona
Rok wydania: 2016

Tytuł Data Dodania Rozmiar
Zobacz podgląd Zielenina bez glutenu pdf poniżej lub w przypadku gdy jesteś jej autorem, wgraj własną skróconą wersję książki w celach promocyjnych, aby zachęcić do zakupu online w sklepie empik.com. Zielenina bez glutenu Ebook podgląd online w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki nie posiadają jeszcze opcji podglądu, a inne są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jakiejkolwiek treści jest zakazane, więc w takich wypadkach zamiast przeczytania wstępu możesz jedynie zobaczyć opis książki, szczegóły, sprawdzić zdjęcie okładki oraz recenzje.

 

 

Zielenina bez glutenu PDF Ebook podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

 

Wgraj PDF

To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stron
swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!

Recenzje

  • Ósemkowy Klub Recenzenta

    Magdalena Cielenga-Wiaterek z wykształcenia jest prawnikiem, a od wielu lat wegetarianką i propagatorką zdrowej i ekologicznej kuchni. Jest autorką słynnego bloga i książki „Zielenina na talerzu". W kolejnej książce pdf „Zielenina bez glutenu” jak sama piszę, chce przybliżyć czytelnikom dietę bezglutenową i bezmięsną. Przepisy podzielone są na pory roku i czas podania (śniadanie, obiad, deser, kolacja). Każdy przepis ilustruje fotografia potrawy. Magdalena Cielenga-Wiaterek podkreśla, że gotuje sezonowo i lokalnie, więc składniki w przepisach pochodzą z Polski i pojawiają się na talerzu zgodnie z porami roku. Znajdziemy tutaj m.in. przepis na: zielone babeczki z kremem cytrynowym, tartę orzechową z nadzieniem szpinakowym i białymi szparagami, chleb z kaszą jaglaną, zapiekankę pasterską. W dzisiejszych czasach coraz częściej słyszymy, jak bardzo kluczowa jest to co jemy dla naszego zdrowia, dobrego samopoczucia. Coraz więcej osób boryka się z alergiami, nietolerancją pokarmową, lub po prostu chce zdrowo jeść. Książka ebook z przepisami „Zielenina bez glutenu” jak najbardziej w tym pomaga. MJ źródło: osemkowyklubrecenzenta.blogspot.com

  • Arturion

    Magdalena Cielenga-Wiaterek to autorka ceniona nie tylko przez wegetarian. Ja jestem zdeklarowanym mięsożercą (wiem, popieram morderstwa, lecz może ewolucja mnie poprawi), jednak już „Zieleninę na talerzu” przełknąłem z przyjemnością. Nie inaczej jest i teraz.Otrzymujemy książkę solidną, popartą doświadczeniem autorki - potrawy są wypróbowane, nie ma mowy o żadnym wpuszczaniu w eksperymentalny kanał. A w środku raj dla smakosza! W dodatku samo zdrowie przychodzi do nas z każdym kęsem. To, że proponowane potrawy są bezglutenowe, to ważna wartość dodatkowa.A największą wartością jest prawdopodobnie podkreślanie znaczenia sezonowości. Ważne, aby jeść produkty świeże lecz również i takie, które w danym czasie rodzą się naturalnie. Warzywa z cieplarni są nie tylko mniej wartościowe, lecz i po prostu mniej smaczne! Nasi przodkowie, może (a nawet na pewno) mieli produktów mniej, lecz i znacznie mniej im szkodziły, o ile w ogóle!Dziś ciężko jeść zgodnie z naturą, bowiem i produkty "prosto z ogródka" mają w sobie zanieczyszczenia, o jakich dwa wieku temu nie mogło być mowy (choćby z powietrza), lecz to nas nie zwalnia od starania się, by potomstwu przekazać trochę lepsze geny. Jedzenie wartościowy produktów to pierwszy do tego stopień.W moich oczach wartość książki podnosi i to, że autorka nie rezygnuje z nabiału. I nabiał może być przecież zdrowy, a jego brak - przynajmniej dla mnie - odbija się na smaku niektórych potraw.Ponadto każdy przepis opatrzony został zdjęciem, a i zróżnicowanie potraw pod kątem śniadań czy obiadów to również zaleta. W sumie: smacznego!

  • krytyk.com.pl

    http://krytyk.com.pl/literatura/recenzja-ksiazki-zielenina-bez-glutenu-autorka-magdalena-cielenga-wiaterek/"o pierwsze, pozytywne emocje wywołały już same założenia przyświecające autorce podczas tworzenia „Zieleniny bez glutenu”. Blogerka (http://zielenina.cooking) gotuje bowiem w zgodzie z ideami, które i mi są bliskie (chociaż w punkcie wegetarianizmu nigdy się nie dogadamy) – wizyty na targu i wybieranie wyłącznie jajek „zerówek”, to tylko drobnostki spośród zbieżnych postępowań. Najistotniejsza wydaje się sezonowość, której poszukuję w każdym poradniku kulinarnym. Tylko dobierając produkty według klucza ich dostępności w zależności od pory roku możemy liczyć na przygotowanie zdrowych i smacznych posiłków. Hodowane w szklarniach, napędzane nawozami warzywa i owoce są nie tylko mniej odżywcze, lecz przede wszystkim mniej intensywne w smaku, a przecież właśnie o rozpieszczanie kubków smakowych w kucharzeniu chodzi".

 

 


O nas

PDF-X.PL to narzędzie, które pozwala Ci na darmowy upload plików PDF bez limitów i bez rejestracji a także na podgląd online kilku pierwszych stron niektórych książek przed zakupem, wyszukiwanie, czytanie online i pobieranie dokumentów w formacie pdf dodanych przez użytkowników. Jeśli jesteś autorem lub wydawcą książki, możesz pod jej opisem pobranym z empiku dodać podgląd paru pierwszych kartek swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu. Powyższe działania dotyczą stron tzw. promocyjnych, pozostałe strony w tej domenie to dokumenty w formacie PDF dodane przez odwiedzających. Znajdziesz tu różne dokumenty, zapiski, opracowania, powieści, lektury, podręczniki, notesy, treny, baśnie, bajki, rękopisy i wiele więcej. Część z nich jest dostępna do pobrania bez opłat. Poematy, wiersze, rozwiązania zadań, fraszki, treny, eseje i instrukcje. Sprawdź opisy, detale książek, recenzje oraz okładkę. Dowiedz się więcej na oficjalnej stronie sklepu, do której zaprowadzi Cię link pod przyciskiem "empik". Czytaj opracowania, streszczenia, słowniki, encyklopedie i inne książki do nauki za free. Podziel się swoimi plikami w formacie "pdf", odkryj olbrzymią bazę ebooków w formacie pdf, uzupełnij ją swoimi wrzutkami i dołącz do grona czytelników książek elektronicznych. Zachęcamy do skorzystania z wyszukiwarki i przetestowania wszystkich funkcji serwisu. Na www.pdf-x.pl znajdziesz ukryte dokumenty, sprawdzisz opisy ebooków, galerie, recenzje użytkowników oraz podgląd wstępu niektórych książek w celu promocji. Oceniaj ebooki, pisz komentarze, głosuj na ulubione tytuły i wrzucaj pliki doc/pdf na hosting. Zapraszamy!