Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Witaj w probiotycznym świecie!Odkrycie fermentowanej żywności całkowicie odmieniło życie Donny Schwenk. Po niełatwej ciąży i zmaganiu się z licznymi dolegliwościami postanowiła znaleźć źródło własnych problemów. Któregoś dnia natknęła się na info dotyczące słynnej od wieków sztuki domowej fermentacji żywności, metody, która wzbogaca ją o pożyteczne, wspomagające trawienie bakterie, a także witaminy minerały pozytywnie wpływające na ogólny stan zdrowia.Po włączeniu fermentowanej żywności do swego codziennego menu Donna zaczęła doświadczać witalności, o jakiej nawet nie śniła, i już wkrótce fermentacja nieustanna się jej życiową pasją. Rozpoczęła również nowe życie jako nauczycielka, pisarka i blogerka na stronie www.culturedfoodlife.com, starając się upowszechniać własną wiedzę na ten temat. Dzisiaj Donna współpracuje z tysiącami ludzi na całym świecie, pomagając im w rozwiązaniu ich swoich zdrowotnych kłopotów z nadciśnieniem, cukrzycą, alergią, trądzikiem, astmą czy zespołem jelita drażliwego.W Zdrowym fermencie Donna pokazuje, jak w łatwy sposób przygotować przepyszne i zdrowe fermentowane potrawy. Po wstępie, w którym zapozna cię z naukowymi podstawami dobrodziejstw fermentacji a także niezwykłą historią ozdrowienia własnego i własnej rodziny, przeprowadzi cię krok po kroku przez podstawowe sposoby przygotowywania kefiru, kombuczy, kiszonek czy mąki ze skiełkowanych ziaren i przedstawi nad 135 opartych na nich przepisów.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zdrowy ferment. Jak przyrządzać i podawać pyszne probiotyczne dania i cieszyć się dzięki nim zdrowiem i lepszym samopoczuciem |
Autor: | Schwenk Donna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Purana |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.