Średnia Ocena:
Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności
* podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne; * podstawy ustawodawstwa żywnościowego; * dobre praktyki produkcyjne i higieniczne; * system HACCP; * sposoby i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.Przedstawione zagadnienia teoretyczne zostały poparte przez Twórców licznymi przykładami z praktyki gospodarczej. Na końcu książki zamieszczono dwa aneksy zawierające przykładowe księgi: HACCP dla zakładu przetwórczego a także GHP/GMP i HACCP dla zakładu gastronomicznego.Publikacja jest przeznaczona zarówno dla wykładowców, doktorantów i studentów uczelni wyższych na kierunkach technologii żywności, żywienia człowieka, towaroznawstwa i innych pokrewnych z obszaru nauk o żywności, jak i dla wszystkich tych, którzy zajmują się przetwórstwem i dystrybucją żywności w praktyce.Autorzy publikacji są wybitnymi specjalistami – zarówno w sferze naukowo-badawczej, jak i w praktyce gospodarczej, gdzie prowadzą szkolenia i udzielają konsultacji podczas wdrażania systemu HACCP.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności |
Autor: | Sikora Tadeusz, Kołożyn-Krajewska Danuta |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo C.H. Beck |
Rok wydania: | 2010 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!