Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy okładka

Średnia Ocena:


Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Jeśli jeszcze nie porzuciłaś jedzenia bez chemii, najlepsze przed Tobą!Julita Bator już przemieniła nawyki żywieniowe Polaków. Przekonała czytelników, że można nieźle się odżywiać bez wydawania dużych pieniędzy. Tym razem, odpowiadając na prośby czytelniczek, oferuje nam praktyczną książkę złożoną przede wszystkim z przepisów. Jednak nie byłaby sobą, gdyby nie zaproponowała podejścia oryginalnego. Pokazuje, jak można eliminować chemię z codziennych posiłków, z potraw przygotowywanych na przyjęcia (także dla dzieci!), z dań świątecznych. A także z kanapek pakowanych do pracy, z jedzenia dla osób prowadzących sportowy tryb życia…Książkę ilustrują fotografie potraw, pokazujące, że jedzenie bez chemii pokazuje się znacznie lepiej od syntetycznego, kipiącego od poprawiaczy smaku, zapachu i od sztucznych barwników. Niestety, to drugie jedzenie króluje w każdym spożywczaku i na polskich stołach.Jak w kilka minut przygotować pasztet z ciecierzycy albo koktajl z jarmużu? Jak upiec z dzieciakami zdrowe pierniczki na choinkę? Jak przygotować baton energetyczny dla biegaczy? Gotując zdrowo, dbasz o własną rodzinę i zwiększasz szansę na uniknięcie cukrzycy, a może także raka. Z każdego kęsa jedzenia warto wyeliminować chemiczne dodatki.

Szczegóły
Tytuł Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy
Autor: Bator Julita
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • anonymous

    Idealna książka. Praktyczne zastosowanie rad z pierwszej części. Nic tylko wypróbować- pewnością warto!

  • Kamila Zarzycka

    Super książka,zwłaszcza dla osób ceniących jakość własnego jedzenia.

  • wonna_sasanka

    Kolejna, równie fajna książka ebook Julity. Przepisy są proste, nie za bardzo wymyślane - w sam raz do stosowania na codzień.

  • Monika Samborek-Kalisz

    Dla tych którzy po lekturze pierwszej części chcą prowadzić zdrową i smaczną kuchnię. Przepisy łatwe, interesujące i zastępujące inne kuszące potrawy - w tym słodycze. Powróćmy do tego co nie przetworzone!

  • Malgorzata Wyszomirska

    Bardzo średnia książka, osobom, które choć trochę interesują się zdrowym stylem życia nic nie da. Przepisy również bardzo słabe. Mnie do niczego siė nie przydała.

  • Olga Łukasik

    Super książka ebook z przepisami dla całej rodziny. Sama gotuję potrawy z tej książki i jestem bardzo zadowolona. Odżywiam własną rodzinę smacznie i przede wszystkim zdrowo.Polecam!!!

  • alikoc

    Pozycja pomocna lecz nie odkrywcza jak dla mnie, spodziewałam się dużego WOW, jakiś interesujących zdrowych połączeń lecz nie dowiedzałam się o zdrowym odżywianiu niczego więcej co już wiem. Niezła dla początkujących rodziców, który uczą się dopiero kuchni. Warto mieć pozycję na półce.

  • kaja.8

    Ksiazka jak najbardziej przydatna - zdrowe jedzenie to jest to!

  • deedisord

    Czytałam poprzednią książkę pani Julity i muszę przyznać, że przemieniła ona moje przyzwyczajenia żywieniowe. Zacżełam zwracać większą uwagę na to, co je moja rodzina. Teraz zakupiłam tę ksiażkę. Spodziewałam się tradycyjnych przepisów, lecz oczywiście wyszło jak zwykle :). Muszę dokładniej przejrzeć tę książkę i znaleźć coś dla nas. Na pewno jest tu cenna wiedza.

  • Lumbevii

    Książka, która jest bardzo potrzebna. Tyle się trąbi o zdrowym odżywianiu, dietach zdrowotnych, a tak naprawdę mało kto wie, czym tak naprawdę jest zdrowe jedzenie. Zdrowe jedzenie to nie tylko warzywka i owoce, unikanie węglowodanów. To przede wszystkim korzystanie z tego, co daje nam natura, korzystanie z produktów nieprzetworzonych, umiejętne czytanie informacji z opakowań, łączenie składników. Naprawdę polecam! Po miesiącu odczujecie lepsze samopoczucie swoje i swojego portfela!

  • Turan

    Bardzo niezła książka. Sięgając po nią nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo. Znalazłem w niej dużo interesujących informacji, o których nie miałem nawet pojęcia. Dowiedziałem się też, że za nieduże pieniądze naprawdę można zacząć zdrowiej się odżywiać. Stosuje porady zawarte z tego poradnika i zauważam zmiany na lepsze. A to prawdopodobnie najważniejsze. Osobiście uważam, że warto dać jej szansę i spróbować!

  • PrecisKaya

    Jeść smacznie i zdrowo to marzenie wielu z nas. Okazuje się, że jest to możliwe. Idealna i interesująco napisana książka, dzięki której uda nam się trochę inaczej spojrzeć na nasze przyzwyczajenia żywieniowe. Pani Julita zamieściła w swej książce pdf dużo praktycznych i przydatnych rad na każdą niemalże okazję.

  • October

    Smacznie i zdrowo. Bez pardonu i podlizywania się ekoproducentom. Zdrowe odżywianie nie musi być drogie. Wystarczą dobre chęci i jedna książka. Zalecam

  • LeoniMa

    Na samym początku chciałabym odnieść się do pierwszej części książki, która autentycznie wpłynęła na zmianę moich nawyków żywieniowych. „Zamień chemię na jedzenie” zachęca, lecz nie naciska, pokazuje, jak można lepiej, lecz niczego nie każe, a Julita Bator nie występuje w roli mędrczyni, lecz uczennicy, która jest zawsze jeden krok przed nami. Dzięki temu człowiek ma ochotę do niej podbiec i dołączyć. Co przyniosła mi nowa, w ogóle niewymagająca – w porównaniu z poprzednimi – dieta? Schudłam. Lepiej się czuję. Namówiłam kilka osób do zrezygnowania z najbardziej chemicznych produktów. Cieszę się, że wyszła książka ebook z świeżymi przepisami, ponieważ wiem, że będą zdrowe, smaczne i w większości nieskomplikowane. Jest porządnie wydana, przez co będzie trwała i wielokrotnego użytku. Polecam. Sprawdzone na swojej skórze.

  • Ginna

    Idealna książka ebook kucharska. Nie sądziłam, że można przygotować w tak prosty i dynamiczny sposób zdrowe a także wyjątkowo smaczne dania. I nie trzeba przy tym być mistrzem w gotowaniu. Serdecznie polecam!

  • szyszka

    Z radością przyjęłam informację o tym, że pani Julita Bator wydaje kolejną książkę o zamienianiu chemii na jedzenie. I wierzę, że nie jest to tylko chwyt marketingowy, lecz że taka książka ebook jest absolutnie niezbędna w dzisiejszych czasach. Pierwsza element była bardziej teoretyczna, wprowadzała w świat, w którym niekoniecznie wszystko musi składać się ze sztucznych konserwantów, zapachów i barwników. Element druga, wydana w tym roku, to przede wszystkim książka ebook kucharska – lecz inna niż wszystkie, ponieważ zwracająca uwagę na jakość, skład i pochodzenie składników. U mnie stoi na półce z mnóstwem kolorowych karteczek, którymi pozaznaczałam najciekawsze przepisy. Najchętniej zaznaczyłabym tak całą książkę.