Średnia Ocena:
Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy
Jeśli jeszcze nie porzuciłaś jedzenia bez chemii, najlepsze przed Tobą!Julita Bator już przemieniła nawyki żywieniowe Polaków. Przekonała czytelników, że można nieźle się odżywiać bez wydawania dużych pieniędzy. Tym razem, odpowiadając na prośby czytelniczek, oferuje nam praktyczną książkę złożoną przede wszystkim z przepisów. Jednak nie byłaby sobą, gdyby nie zaproponowała podejścia oryginalnego. Pokazuje, jak można eliminować chemię z codziennych posiłków, z potraw przygotowywanych na przyjęcia (także dla dzieci!), z dań świątecznych. A także z kanapek pakowanych do pracy, z jedzenia dla osób prowadzących sportowy tryb życia…Książkę ilustrują fotografie potraw, pokazujące, że jedzenie bez chemii pokazuje się znacznie lepiej od syntetycznego, kipiącego od poprawiaczy smaku, zapachu i od sztucznych barwników. Niestety, to drugie jedzenie króluje w każdym spożywczaku i na polskich stołach.Jak w kilka minut przygotować pasztet z ciecierzycy albo koktajl z jarmużu? Jak upiec z dzieciakami zdrowe pierniczki na choinkę? Jak przygotować baton energetyczny dla biegaczy? Gotując zdrowo, dbasz o własną rodzinę i zwiększasz szansę na uniknięcie cukrzycy, a może także raka. Z każdego kęsa jedzenia warto wyeliminować chemiczne dodatki.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy |
Autor: | Bator Julita |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Społeczny Instytut Wydawniczy Znak |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Idealna książka. Praktyczne zastosowanie rad z pierwszej części. Nic tylko wypróbować- pewnością warto!
Super książka,zwłaszcza dla osób ceniących jakość własnego jedzenia.
Kolejna, równie fajna książka ebook Julity. Przepisy są proste, nie za bardzo wymyślane - w sam raz do stosowania na codzień.
Dla tych którzy po lekturze pierwszej części chcą prowadzić zdrową i smaczną kuchnię. Przepisy łatwe, interesujące i zastępujące inne kuszące potrawy - w tym słodycze. Powróćmy do tego co nie przetworzone!
Bardzo średnia książka, osobom, które choć trochę interesują się zdrowym stylem życia nic nie da. Przepisy również bardzo słabe. Mnie do niczego siė nie przydała.
Super książka ebook z przepisami dla całej rodziny. Sama gotuję potrawy z tej książki i jestem bardzo zadowolona. Odżywiam własną rodzinę smacznie i przede wszystkim zdrowo.Polecam!!!
Pozycja pomocna lecz nie odkrywcza jak dla mnie, spodziewałam się dużego WOW, jakiś interesujących zdrowych połączeń lecz nie dowiedzałam się o zdrowym odżywianiu niczego więcej co już wiem. Niezła dla początkujących rodziców, który uczą się dopiero kuchni. Warto mieć pozycję na półce.
Ksiazka jak najbardziej przydatna - zdrowe jedzenie to jest to!
Czytałam poprzednią książkę pani Julity i muszę przyznać, że przemieniła ona moje przyzwyczajenia żywieniowe. Zacżełam zwracać większą uwagę na to, co je moja rodzina. Teraz zakupiłam tę ksiażkę. Spodziewałam się tradycyjnych przepisów, lecz oczywiście wyszło jak zwykle :). Muszę dokładniej przejrzeć tę książkę i znaleźć coś dla nas. Na pewno jest tu cenna wiedza.
Książka, która jest bardzo potrzebna. Tyle się trąbi o zdrowym odżywianiu, dietach zdrowotnych, a tak naprawdę mało kto wie, czym tak naprawdę jest zdrowe jedzenie. Zdrowe jedzenie to nie tylko warzywka i owoce, unikanie węglowodanów. To przede wszystkim korzystanie z tego, co daje nam natura, korzystanie z produktów nieprzetworzonych, umiejętne czytanie informacji z opakowań, łączenie składników. Naprawdę polecam! Po miesiącu odczujecie lepsze samopoczucie swoje i swojego portfela!
Bardzo niezła książka. Sięgając po nią nawet nie zdawałem sobie sprawy jak bardzo. Znalazłem w niej dużo interesujących informacji, o których nie miałem nawet pojęcia. Dowiedziałem się też, że za nieduże pieniądze naprawdę można zacząć zdrowiej się odżywiać. Stosuje porady zawarte z tego poradnika i zauważam zmiany na lepsze. A to prawdopodobnie najważniejsze. Osobiście uważam, że warto dać jej szansę i spróbować!
Jeść smacznie i zdrowo to marzenie wielu z nas. Okazuje się, że jest to możliwe. Idealna i interesująco napisana książka, dzięki której uda nam się trochę inaczej spojrzeć na nasze przyzwyczajenia żywieniowe. Pani Julita zamieściła w swej książce pdf dużo praktycznych i przydatnych rad na każdą niemalże okazję.
Smacznie i zdrowo. Bez pardonu i podlizywania się ekoproducentom. Zdrowe odżywianie nie musi być drogie. Wystarczą dobre chęci i jedna książka. Zalecam
Na samym początku chciałabym odnieść się do pierwszej części książki, która autentycznie wpłynęła na zmianę moich nawyków żywieniowych. „Zamień chemię na jedzenie” zachęca, lecz nie naciska, pokazuje, jak można lepiej, lecz niczego nie każe, a Julita Bator nie występuje w roli mędrczyni, lecz uczennicy, która jest zawsze jeden krok przed nami. Dzięki temu człowiek ma ochotę do niej podbiec i dołączyć. Co przyniosła mi nowa, w ogóle niewymagająca – w porównaniu z poprzednimi – dieta? Schudłam. Lepiej się czuję. Namówiłam kilka osób do zrezygnowania z najbardziej chemicznych produktów. Cieszę się, że wyszła książka ebook z świeżymi przepisami, ponieważ wiem, że będą zdrowe, smaczne i w większości nieskomplikowane. Jest porządnie wydana, przez co będzie trwała i wielokrotnego użytku. Polecam. Sprawdzone na swojej skórze.
Idealna książka ebook kucharska. Nie sądziłam, że można przygotować w tak prosty i dynamiczny sposób zdrowe a także wyjątkowo smaczne dania. I nie trzeba przy tym być mistrzem w gotowaniu. Serdecznie polecam!
Z radością przyjęłam informację o tym, że pani Julita Bator wydaje kolejną książkę o zamienianiu chemii na jedzenie. I wierzę, że nie jest to tylko chwyt marketingowy, lecz że taka książka ebook jest absolutnie niezbędna w dzisiejszych czasach. Pierwsza element była bardziej teoretyczna, wprowadzała w świat, w którym niekoniecznie wszystko musi składać się ze sztucznych konserwantów, zapachów i barwników. Element druga, wydana w tym roku, to przede wszystkim książka ebook kucharska – lecz inna niż wszystkie, ponieważ zwracająca uwagę na jakość, skład i pochodzenie składników. U mnie stoi na półce z mnóstwem kolorowych karteczek, którymi pozaznaczałam najciekawsze przepisy. Najchętniej zaznaczyłabym tak całą książkę.