Średnia Ocena:
Zakłamane jedzenie. Obalamy mity zdrowego odżywiania
Czy wiesz, że soja to bardzo zdrowy produkt i powinniśmy ją jeść częściej? Czy wiesz, że modny obecnie olej kokosowy jest niemal pozbawiony witamin i składników mineralnych? Czy wiesz, że dieta bezglutenowa może zredukować twoją dobrą florę bakteryjną? Jeśli starannie dobierasz produkty spożywcze i interesujesz się dietami, to na pewno zależy ci na zdrowym odżywianiu. A co, jeśli okaże się, że element informacji o nich to kłamstwo? Ponieważ czy wiesz, że superfoodsy nie zawsze działają cuda? I nie wszystko, co nie ma certyfikatu jakości, jest bezwartościowe, rakotwórcze i naszprycowane chemią? Pora dowiedzieć się, jak wygląda prawda o jedzeniu! Ta książka ebook to żywieniowy demaskator. Autorka wzięła pod lupę produkty spożywcze, przeanalizowała diety i postanowiła obalić najbardziej rozpowszechnione żywieniowe mity. Przekonaj się, ile naprawdę wiesz o zdrowym jedzeniu, i zacznij świadomie dokonywać właściwych wyborów. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zakłamane jedzenie. Obalamy mity zdrowego odżywiania |
Autor: | Stolińska Hanna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Otwarte |
Rok wydania: | 2020 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Zakłamane jedzenie. Obalamy mity zdrowego odżywiania PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
"Zakłamane jedzenie" pozwala sprawdzić, ile tak naprawdę wiemy o zdrowym jedzeniu i może pozwolić na dokonywanie świadomych wyborów. W moim przypadku publikacja jest bardzo najbliższa filozofii odżywiania, jaką od pewnego czasu stosuję. Autorka książki prezentuje prawdy i mity o odżywianiu, przy okazji pokazując wiarygodność i rzetelność przekazywanych zewsząd informacji na temat odżywiania. Polecam, jeśli nie moda jest wyznacznikiem Twoich wyborów w zakresie odżywiania, a pogłębiona wiedza. W jednym miejscu odnajdziesz wszystko to co powinnaś wiedzieć, żeby z pełną świadomością sięgać po określone produkty przygotowując posiłek dla siebie i bliskich albo jedząc poza domem.
"Zakłamane jedzenie" daje możliwość sprawdzić, ile tak naprawdę wiemy o zdrowym jedzeniu i może pozwolić na dokonywanie świadomych wyborów. W moim przypadku publikacja jest bardzo najbliższa filozofii odżywiania, jaką od pewnego czasu stosuję. Autorka książki prezentuje prawdy i mity o odżywianiu, przy okazji pokazując wiarygodność i rzetelność przekazywanych zewsząd informacji na temat odżywiania. Polecam, jeśli nie moda jest wyznacznikiem Twoich wyborów w zakresie odżywiania, a pogłębiona wiedza. W jednym miejscu odnajdziesz wszystko to co powinnaś wiedzieć, żeby z pełną świadomością sięgać po określone produkty przygotowując posiłek dla siebie i bliskich albo jedząc poza domem.
"Zakłamane jedzenie. Obalamy mity zdrowego odżywiania" to książka ebook bardzo niezbędna na naszym rynku wydawniczym. Wśród wielu publikacji na temat zdrowego jedzenia naprawdę się wyróżnia. Jej autorką jest dr Hanna Stolińska, która miedzy innymi przez siedem lat pracowała w Instytucie Żywności i Żywienia, prowadzi liczne szkolenia i warsztaty dla lekarzy i osób z kłopotami odżywiania. Niewątpliwie dr Hanna Stolińska jest właściwą osobą, która powinna przekazywać wiedzę na temat żywienia. Książka ebook jest bardzo merytoryczna, znajdziecie w niej dużo konkretnych i praktycznych informacji, które pozwolą Wam odnaleźć się w natłoku newsów na temat różnorakich produktów, diet czy badań naukowych. Pierwszy epizod w książce pdf poświęcony jest zaleceniom zdrowego żywienia. Dowiecie się kto je określa, jak zmieniały się z biegiem lat i jak wyglądają obecnie. Kolejne epizody dotyczą właśnie badań naukowych, jak je rozróżniać i właściwie interpretować a także determinantów zdrowia. Dla mnie najbardziej ciekawa była element poświęcona fałszywym teoriom żywieniowym. Przeczytacie w niej o modnych dietach ( również promowanej obecnie diecie ketogennej i warzywno-owocowej), zafałszowanej żywności czy lewoskrętnej witaminie C. Bardzo interesująca jest również element poświęcona superfoods. Czy super żywność może być przetworzona? Czy można ją przedawkować? I czy naprawdę jest taka super? Odpowiedzi na te zapytania udzieli Wam już autorka. Zapraszam do lektury. Zawsze przyjemnie jest posłuchać głosu rozsądku.
Książka ebook wyjątkowo przystępna, treść ułożona w logiczną całość - to trochę jak podręcznik dietetyki napisany przez praktyka - który wie, gdzie mogą wcisnąć kit i na co należy zwracać uwagę. Zalecam