Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Ma szelmowski urok, dlatego kochają go wszystkie gospodynie. Bez trudu skłania je do dzielenia się z nim nawet najsekretniejszymi przepisami. Tomasz Jakubiak w kolejnej odsłonie przebojowej serii z Kuchni + „Z miłości do lokalności” rusza w Polskę, by szukać tego, co lokalne, naturalne i niezwykłe w smaku. W książce pdf o tym samym tytule fani polskiej kuchni znajdą 70 przepisów na nowoczesne dania z tradycyjnych polskich produktów.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Z miłości do lokalności |
Autor: | Jakubiak Tomasz |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Edipresse Książki |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
bardzo fajnie wydana książka, oczywiście jak zawsze Jakubiak mnie nie rozczarował wręcz przeciwnie-polecam
Przepisy przygotowane przez Tomka, są idealnym ubogaceniem lokalnie serwowanych dań, pomysły, które przedstawione są w książce, czasami wydają się kompletnie nie pasujące do proponowanych dań, jednak smaki po wypróbowaniu, mądrze się komponują.
Idealna książka! Przepisy w środku i fotografie są dokładnie takie, jak sobie wyobrażałam. A na książkę T. Jakubiaka czekałam długo. Fotografie są cudowne i cudowne, w swej prostocie. Można spokojnie się zainspirować, jak potrawę podać w domu. Przepisy proste, bez wymyślnych składników. No i w całości kuchnia Polska z nutką nowoczesności. To jest to czego szukałam. Z całego serca polecam!
Kaszubskie kotlety rybne, Biała kiełbasa duszona z grzybami, Gołąbki z młodej kapusty faszerowane kaszą a także ziemniakami czy Kopytka z masłem palonym, Pesto szczawiowym i kozim serem. Brzmi jak menu eleganckiej, drogiej restauracji, a tak naprawdę każde z tych dań będzie w stanie wykonać każdy domowy kucharz postępujący zgodnie z przepisem. Od strony technicznej, książka ebook została podzielona na 5 głównych działów: 1. Zupy 2. Dania główne i mięsne 3. Dania wegetariańskie 4. Dania z ryb 5. Kanapki, przekąski, sałatki Przejrzysty układ publikacji pozwala więc w szybkim okresie dotrzeć do konkretnego zagadnienia kulinarnego, podobnie z resztą jak zawarty na pierwszych stronach spis treści. Są wyraźne wyszczególnione składniki przy okazji każdej potrawy a także łatwa instrukcja wykonania. Tomasz Jakubiak przeplata własne propozycje dań rozważaniami, czy również opowiadaniami dotyczącymi historii ważnych, a wcale nie tak słynnych producentów. Powrót do przeszłości pozwala spojrzeć na niektóre produkty z zupełnie innej strony. Cenna lekcja wiedzy przy okazji gotowania. Publikację zdobią estetyczne i wyraziste fotografie. Zadbano także o solidną, twardą oprawę, zaś sama książka ebook okazuje się, w porównaniu do oczekiwań, niesamowicie lekka. A wszystko za sprawą specjalnego papieru. Jeśli kochacie polską kuchnię i szukacie inspiracji do tworzenia nowych, lub również po prostu ulepszonych, tradycyjnych dań, Tomasz Jakubiak może Wam co nieco podpowiedzieć. Może i ja skorzystam z jego sugestii, z lekką obawą, że nie wyjdzie mi tak ładnie, jak na książkowych fotografiach. Lecz przecież nie od razu Rzym zbudowano. https://ktoczytaksiazki-zyjepodwojnie.blogspot.com/2017/10/z-miosci-do-lokalnosci-tomasz-jakubiak.html#more
http://nie-oceniam-po-okladkach.blogspot.com/2017/09/107-z-miosci-do-lokalnosci-tomasz.html