Czytaj więcej:
Zobacz podgląd Z miłości do lokalności pdf poniżej lub w przypadku gdy jesteś jej autorem, wgraj własną skróconą wersję książki w celach promocyjnych, aby zachęcić do zakupu online w sklepie empik.com. Z miłości do lokalności Ebook
podgląd online w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki nie posiadają jeszcze opcji podglądu, a inne są ściśle chronione prawem autorskim
i rozpowszechnianie ich jakiejkolwiek treści jest zakazane, więc w takich wypadkach zamiast przeczytania wstępu możesz jedynie zobaczyć opis książki, szczegóły,
sprawdzić zdjęcie okładki oraz recenzje.
Podgląd niedostępny.
swojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Średnia Ocena:
Z miłości do lokalności
Ma szelmowski urok, dlatego kochają go wszystkie gospodynie. Bez trudu skłania je do dzielenia się z nim nawet najsekretniejszymi przepisami. Tomasz Jakubiak w kolejnej odsłonie przebojowej serii z Kuchni + „Z miłości do lokalności” rusza w Polskę, by szukać tego, co lokalne, naturalne i niezwykłe w smaku. W książce pdf o tym samym tytule fani polskiej kuchni znajdą 70 przepisów na nowoczesne dania z tradycyjnych polskich produktów.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Z miłości do lokalności |
Autor: | Jakubiak Tomasz |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Edipresse Książki |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Z miłości do lokalności PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
bardzo fajnie wydana książka, oczywiście jak zawsze Jakubiak mnie nie rozczarował wręcz przeciwnie-polecam
Przepisy przygotowane przez Tomka, są idealnym ubogaceniem lokalnie serwowanych dań, pomysły, które przedstawione są w książce, czasami wydają się kompletnie nie pasujące do proponowanych dań, jednak smaki po wypróbowaniu, mądrze się komponują.
Idealna książka! Przepisy w środku i fotografie są dokładnie takie, jak sobie wyobrażałam. A na książkę T. Jakubiaka czekałam długo. Fotografie są cudowne i cudowne, w swej prostocie. Można spokojnie się zainspirować, jak potrawę podać w domu. Przepisy proste, bez wymyślnych składników. No i w całości kuchnia Polska z nutką nowoczesności. To jest to czego szukałam. Z całego serca polecam!
Kaszubskie kotlety rybne, Biała kiełbasa duszona z grzybami, Gołąbki z młodej kapusty faszerowane kaszą a także ziemniakami czy Kopytka z masłem palonym, Pesto szczawiowym i kozim serem. Brzmi jak menu eleganckiej, drogiej restauracji, a tak naprawdę każde z tych dań będzie w stanie wykonać każdy domowy kucharz postępujący zgodnie z przepisem. Od strony technicznej, książka ebook została podzielona na 5 głównych działów: 1. Zupy 2. Dania główne i mięsne 3. Dania wegetariańskie 4. Dania z ryb 5. Kanapki, przekąski, sałatki Przejrzysty układ publikacji pozwala więc w szybkim okresie dotrzeć do konkretnego zagadnienia kulinarnego, podobnie z resztą jak zawarty na pierwszych stronach spis treści. Są wyraźne wyszczególnione składniki przy okazji każdej potrawy a także łatwa instrukcja wykonania. Tomasz Jakubiak przeplata własne propozycje dań rozważaniami, czy również opowiadaniami dotyczącymi historii ważnych, a wcale nie tak słynnych producentów. Powrót do przeszłości pozwala spojrzeć na niektóre produkty z zupełnie innej strony. Cenna lekcja wiedzy przy okazji gotowania. Publikację zdobią estetyczne i wyraziste fotografie. Zadbano także o solidną, twardą oprawę, zaś sama książka ebook okazuje się, w porównaniu do oczekiwań, niesamowicie lekka. A wszystko za sprawą specjalnego papieru. Jeśli kochacie polską kuchnię i szukacie inspiracji do tworzenia nowych, lub również po prostu ulepszonych, tradycyjnych dań, Tomasz Jakubiak może Wam co nieco podpowiedzieć. Może i ja skorzystam z jego sugestii, z lekką obawą, że nie wyjdzie mi tak ładnie, jak na książkowych fotografiach. Lecz przecież nie od razu Rzym zbudowano. https://ktoczytaksiazki-zyjepodwojnie.blogspot.com/2017/10/z-miosci-do-lokalnosci-tomasz-jakubiak.html#more
http://nie-oceniam-po-okladkach.blogspot.com/2017/09/107-z-miosci-do-lokalnosci-tomasz.html