Wzór na smak okładka

Średnia Ocena:


Wzór na smak

To będzie książka, jakiej jeszcze na polskim rynku kulinarnym nie było. Książka ebook potrzebna i inspirująca. Nowoczesna i szanująca tradycję. O połączeniach smakowych. O tym jak łączyć produkty i smaki. Jeśli białe mięso to co do niego? A jeśli szparagi? Masz w lodowce tylko pomidory? Co wtedy? To będzie również album o smaku.  O tym dlaczego słodki lubi kwaśny, a kwaśny gra ze słonym. O tym co to jest umami i na czym polega fenomen kostki rosołowej. Jaka jest rola konsystencji i kolorów. Z czego zrobić najlepszą panierkę i jak przygotować idealnego soczystego kurczaka. Opowiem o tym jak łączyć ze sobą smaki. Co pasuje do buraka, a co do wołowiny? Co zrobić z pomidorem. Jak go pokroić, zetrzeć, zmielić, posiekać, upiec, ugotować, udusić. Z bazylią, tymiankiem, rozmarynem, szałwią, anyżem, koprem włoskim, czosnkiem, cebulą, cytryną, oliwa, masłem, z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną i z rybami. Pomidor ma dużo twarzy podobnie jak każdy inny produkt spożywczy. Daje tysiące możliwości, które warto jest poznać i wykorzystać. Ta książka ebook jest właśnie o tym. O potencjale jaki daje kuchnia i produkty spożywcze. Odpowiemy na pytanie: jaki jest wzór na niezły smak. Ta książka ebook to proste narzędzie, dla każdego kto głowi się w kuchni z zapytaniem co do czego i jak?  Grzegorz Łapanowski zdobywał doświadczeie w kilkunastu restauracjach m. in. w Polsce, Danii, Portugalii, Francji u najlepszych polskich szefów kuchni. Od pięciu edycji prowadzi polską edycję Top Chefa. Współpracuje ze stacjami telewizyjnymi i radiowymi. Od 10 lat prowadzi swoją firmę kulinarną, realizującą projekty kulinarne, sesje zdjeciowe, nagrania video, pokazy, warsztaty kulinarne a także szkolenia. Założył fundację Szkoła na Widelcu, która realizuje działania na rzecz promocji edukacji kulinarnej, jak też stowarzyszenie Slow Food Youth Warszawa. W Warszawie prowadzi Food Lab Studio.

Szczegóły
Tytuł Wzór na smak
Autor: Łapanowski Grzegorz
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Full Meal
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Wzór na smak w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Wzór na smak PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • agnieszkabak

    Jedna z lepszych ebooków o jedzeniu, smakach, komponowaniu potraw jakie czytałam. Jej lektura jest czystą przyjemnością ze względu na doskonałą podstawę gastronomiczną podaną w przystępny sposób a także piękną oprawę graficzną. Twórca zerwał z tradycyjnym podziałem na kategorie dań, lecz wokół głównego produktu buduje mapę produktów dopełniających smak, wrażenie, czy będących przełamaniem. Gorąco zalecam każdemu, kto docenia gotowanie na poziomie +.

  • eko

    Duża, ciężka, malutkie literki, wg mnie - bardzo nieharmonijna pozycja. Przerost nieudanej formy ponad treścią. W dodatku niestaranne wydanie - pragniesz znaleźć pozycję ze spisu treści, to sobie szukaj, ponieważ numeracja stron w spisie treści nie zgadza się z realną. Gruszka str. 202? Nic z tego. Na str. 202 nie ma żadnej gruszki, tylko policzki wołowe. Twórca się namęczył, a ktoś, jak to w Polsce, zwalił całą robotę. Namawiam do reklamowania książki u wydawcy.

  • Agata Pawlak

    Bardzo cudownie wydana książka. Doskonały upominek nie tylko dla szefa kuchni. Świetne przepisy! W pięknym stylu książka ebook prezentuje jak można łączyć smaki. Polecam.

  • Natala

    Doskonała książka ebook kucharska, która prezentuje w prostu sposób jak komponować smaki w daniu. Doskonała dla kuchennych improwizatorów, prezentuje z czym łączyć jakie smaki i produkty, żeby końcowy posiłek był smaczny. Już dużo razy przekonałam się we swojej kuchni jak prosto można doprawić potrawę, której "czegoś brakuje" i dopełnić jej smak. Twórca promuje zdrowe i rozsądne podejście do jedzenia, w tekście czuje się jego pasję i pozytywne nastawienie. Zdecydowanie zalecam wszystkim!