Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
To będzie książka, jakiej jeszcze na polskim rynku kulinarnym nie było. Książka ebook potrzebna i inspirująca. Nowoczesna i szanująca tradycję. O połączeniach smakowych. O tym jak łączyć produkty i smaki. Jeśli białe mięso to co do niego? A jeśli szparagi? Masz w lodowce tylko pomidory? Co wtedy? To będzie również album o smaku. O tym dlaczego słodki lubi kwaśny, a kwaśny gra ze słonym. O tym co to jest umami i na czym polega fenomen kostki rosołowej. Jaka jest rola konsystencji i kolorów. Z czego zrobić najlepszą panierkę i jak przygotować idealnego soczystego kurczaka. Opowiem o tym jak łączyć ze sobą smaki. Co pasuje do buraka, a co do wołowiny? Co zrobić z pomidorem. Jak go pokroić, zetrzeć, zmielić, posiekać, upiec, ugotować, udusić. Z bazylią, tymiankiem, rozmarynem, szałwią, anyżem, koprem włoskim, czosnkiem, cebulą, cytryną, oliwa, masłem, z wieprzowiną, wołowiną, jagnięciną i z rybami. Pomidor ma dużo twarzy podobnie jak każdy inny produkt spożywczy. Daje tysiące możliwości, które warto jest poznać i wykorzystać. Ta książka ebook jest właśnie o tym. O potencjale jaki daje kuchnia i produkty spożywcze. Odpowiemy na pytanie: jaki jest wzór na niezły smak. Ta książka ebook to proste narzędzie, dla każdego kto głowi się w kuchni z zapytaniem co do czego i jak? Grzegorz Łapanowski zdobywał doświadczeie w kilkunastu restauracjach m. in. w Polsce, Danii, Portugalii, Francji u najlepszych polskich szefów kuchni. Od pięciu edycji prowadzi polską edycję Top Chefa. Współpracuje ze stacjami telewizyjnymi i radiowymi. Od 10 lat prowadzi swoją firmę kulinarną, realizującą projekty kulinarne, sesje zdjeciowe, nagrania video, pokazy, warsztaty kulinarne a także szkolenia. Założył fundację Szkoła na Widelcu, która realizuje działania na rzecz promocji edukacji kulinarnej, jak też stowarzyszenie Slow Food Youth Warszawa. W Warszawie prowadzi Food Lab Studio.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wzór na smak |
Autor: | Łapanowski Grzegorz |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Full Meal |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Jedna z lepszych ebooków o jedzeniu, smakach, komponowaniu potraw jakie czytałam. Jej lektura jest czystą przyjemnością ze względu na doskonałą podstawę gastronomiczną podaną w przystępny sposób a także piękną oprawę graficzną. Twórca zerwał z tradycyjnym podziałem na kategorie dań, lecz wokół głównego produktu buduje mapę produktów dopełniających smak, wrażenie, czy będących przełamaniem. Gorąco zalecam każdemu, kto docenia gotowanie na poziomie +.
Duża, ciężka, malutkie literki, wg mnie - bardzo nieharmonijna pozycja. Przerost nieudanej formy ponad treścią. W dodatku niestaranne wydanie - pragniesz znaleźć pozycję ze spisu treści, to sobie szukaj, ponieważ numeracja stron w spisie treści nie zgadza się z realną. Gruszka str. 202? Nic z tego. Na str. 202 nie ma żadnej gruszki, tylko policzki wołowe. Twórca się namęczył, a ktoś, jak to w Polsce, zwalił całą robotę. Namawiam do reklamowania książki u wydawcy.
Bardzo cudownie wydana książka. Doskonały upominek nie tylko dla szefa kuchni. Świetne przepisy! W pięknym stylu książka ebook prezentuje jak można łączyć smaki. Polecam.
Doskonała książka ebook kucharska, która prezentuje w prostu sposób jak komponować smaki w daniu. Doskonała dla kuchennych improwizatorów, prezentuje z czym łączyć jakie smaki i produkty, żeby końcowy posiłek był smaczny. Już dużo razy przekonałam się we swojej kuchni jak prosto można doprawić potrawę, której "czegoś brakuje" i dopełnić jej smak. Twórca promuje zdrowe i rozsądne podejście do jedzenia, w tekście czuje się jego pasję i pozytywne nastawienie. Zdecydowanie zalecam wszystkim!