Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Opisuje najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na opisywanym etapie technologicznym. Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa się w produkcji pieczywa. Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek. Opracowanie opisuje szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego. Przedstawia różnorakie sposoby technologiczne ich produkcji. Opisuje otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno sposobami ręcznej obróbki jak i maszynowej.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz, technik technologii żywności. Szkoła ponadgimnazjalna |
Autor: | Giemza Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WSiP Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.