Średnia Ocena:
Współczesna kuchnia chińska
Współczesna kuchnia chińska to obowiązkowa lektura dla wszystkich interesujących świata i żądnych kulinarnych wrażeń. Książka ebook autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein wprowadza w obszar tak odległej dla Europejczyków kultury, przybliżając go nam dzięki idealnym przepisom. Już dzisiaj możemy się poczuć jak możni tego świata, wszak „klasyczna kuchnia chińska zaspokaja wyrafinowane upodobania potężnych i bogatych warstw społecznych (...), a sztuka kulinarna została podniesiona do rangi szacownego zajęcia, a nawet... nauki”. Uczmy się więc nowych, zdrowszych od tradycyjnych, sposobów przygotowywania potraw! Dzięki tej publikacji każdy może poznać namiastkę Dalekiego Wschodu nawet nie ruszając się z domu (rzecz jasna, zaopatrzywszy się uprzednio w niezbędne składniki a także przyprawy ziołowe charakterystyczne dla kuchni chińskiej, wymienione w osobnym rozdziale wraz z opisem ich właściwości). Starczy zastosować się do kulinarnych porad autorki i – wzorem Chińczyków – uczynić z potrawy nie tylko zwykłe danie, lecz prawdziwe, poruszające wszelkie zmysły, dzieło sztuki. A zatem do dzieła!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Współczesna kuchnia chińska |
Autor: | Jakimowicz-Klein Barbara |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Astrum |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Współczesna kuchnia chińska PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!