Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Dania z woka – głębokiej patelni używanej do przyrządzania potraw sposobem stir-fry – to idealny pomysł na błyskawiczne i smaczne obiady. Smażenie w woku umożliwia nie tylko zachowanie naturalnych barw, zapachów i jędrności stosowanych składników, ale także ich walorów odżywczych.Przepisy zawarte w książce pdf sięgają do tradycji dalekowschodnich a także śródziemnomorskich. W poradniku odnajdziesz receptury na smakowite dania wegetariańskie a także potrawy mięsne i rybne. Obok przepisów na łatwe przekąski i sałatki podajemy też takie, które można z powodzeniem wykorzystać do przygotowania wystawnego obiadu.Wszystkie zaproponowane w książce pdf potrawy charakteryzują się krótkim czasem gotowania, wysokimi walorami smakowymi a także bogactwem witamin i składników mineralnych.Jeśli więc żyjesz w szybkim tempie, ale dbasz o to, by zdrowo się odżywiać – ta książka ebook jest dla ciebie!
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Wok |
| Autor: | Opracowanie zbiorowe |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
| Rok wydania: | 2011 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
W krótkim wstępie zajdziecie podstawowe informacje, zasady a także porady dotyczące organizacji pracy, korzystania z woka i sposoby stir-fry. Przepisy zostały podzielone na 5 kategorii: dania z warzyw, drobiu, mięsne, z owoców morza a także z makaronu. Łącznie niemalże 60 różnorodnych propozycji, dla wszystkożerców i wegetarian, na szybką przekąskę i sycący obiad. Niektóre potrawy są łatwe i tanie, inne bardziej finezyjne, skomplikowane i wymagające użycia mniej słynnych składników. Szata graficzna książki nie jest szczególnie zachwycająca i nowoczesna. Na stronach jest wiele tekstu i niewiele wolnej przestrzeni, lecz całość jest czytelna. Zdjęcia potraw są w większości poprawne. Wydanie jest raczej oszczędne, maksymalnie zagospodarowane, jednak korzysta się z książki dość przyjemnie, a zamieszczone w niej receptury są interesujące i różnorodne.