Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest potrzebna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim a także do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów potrzebnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Właściwości fizyczne żywności |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | WNT |
Rok wydania: | 2011 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.