Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest potrzebna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim a także do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów potrzebnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Właściwości fizyczne żywności |
| Autor: | Opracowanie zbiorowe |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | WNT |
| Rok wydania: | 2011 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.