Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Persja to kilka tysięcy lat historii, Persepolis, poezja Hafeza, aromat szafranu, najlepszy w świecie kawior, owoce granatu, „Baśnie tysiąca i jednej nocy”, jedwabne dywany i oczywiście unikalne jedzenie.Dla większości Europejczyków Iran ciągle pozostaje krajem nieznanym, owianym mgłą tajemnicy....Autorka, Iranka urodzona na wybrzeżu Morza Kaspijskiego, absolwenta Wydziału Inżynierii Rolnictwa Wyższej Szkoły Gospodarstwa Wiejskiego w Iranie, a także 4-letniego kursu księgowości w Wielkiej Brytanii pragnie uchylić rąbka tajemnicy, i zabrać Was w podróż po egzotycznej kuchni północnego Iranu.Znajdziecie tu najbardziej słynne potrawy irańskiej kuchni, będącej częścią światowego dziedzictwa. Zamiarem autorki jest wprowadzenie czytelnika w świat dzikich potraw, które są z pewnością w Polsce mało znane, jednocześnie życząc dobrej zabawy przy ich przyrządzaniu.Nusze dżan! (smacznego!)
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Witam w mojej perskiej kuchni |
| Autor: | Golrizan-Świątkowska Narges |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Poligraf |
| Rok wydania: | 2018 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.