Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Oto nie lada gratka dla fanów gotowania według kuchni Pięciu Przemian i dla tych, którzy chcieliby spróbować własnych sił w tej metodzie – pierwsza z serii czterech ebooków kulinarnych na każdą porę roku. W przygotowaniu kolejne - Lato, Jesień i Zima.Wiosna w kuchni Pięciu Przemian to zestaw nad stu autorskich przepisów – na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe – opatrzonych fotografiami apetycznych potraw.Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki a także desery.To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu:Poznasz składniki, tajniki, receptury i nowe smaki; Rozwiniesz własny potencjał kulinarny a także nauczysz się komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną; Nauczysz się wsłuchiwać w własny organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu. Poznaj łatwy sposób na zdrowe i przepyszne potrawy, przygotowywane z sezonowych, ogólnodostępnychskładników! O kuchni Pięciu Przemian Wywodząca się ze Wschodu metoda, powszechna w tradycyjnej medycynie chińskiej, zakłada, że w każdej grupie smakowej znajdują się produkty zrównoważone, rozgrzewające i wychładzające, a każdy produkt w zależności od własnych właściwości ma określony wpływ na organizm człowieka. Aby zaś osiągnąć pełną harmonię, należy spożywać produkty żywnościowe w Pięciu Smakach, nie eliminując przy tym żadnej grupy ani żadnej przemiany. Metoda gotowania odzwierciedla cykl odżywczy w przyrodzie i dlatego potrawy przyrządzane w ten sposób są niezwykle smaczne. Metodę można stosować w każdej diecie i w każdej kuchni, czy to regionalnej, czy wegetariańskiej. Starczy do potrawy dodawać produkty w odpowiedniej kolejności smaków – tak można przygotować każde danie. Można także dostosowywać je do swoich potrzeb, eliminując znienawidzone składniki albo przyprawy i zastępując je ulubionymi.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wiosna w kuchnii pięciu przemian |
Autor: | Czelej Anna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Illuminatio |
Rok wydania: | 2013 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Zalecam pozycję, korzystam bardzo często, dania są smaczne i przede wszystkim w odpowiedni sposób przygotowane.
ok, ciekawe, proste,smaczne jedzonko, lecz czasem zbyt lakoniczny opis np. gotowania, ( w przypadku dla początkujących w kuchni). Ogólnie polecam.
Mam kumpelę, która spojrzy, co ma w lodówce i już wie, co z tego można zrobić. Ja nie mam takiej wyobraźni, muszę mieć przepis i instrukcję krok po kroku. Książkę zalecam takim właśnie nieszczęśnikom, którzy na dodatek zapragnęli wdrożyć u siebie kuchnię 5 przemian i kompletnie nie mają pomysłu jak to zrobić :)
zalecam wszystkie książki Tej autorki, każdemu coś się spodoba