Wiosna w kuchnii pięciu przemian okładka

Średnia Ocena:


Wiosna w kuchnii pięciu przemian

Oto nie lada gratka dla fanów gotowania według kuchni Pięciu Przemian i dla tych, którzy chcieliby spróbować własnych sił w tej metodzie – pierwsza z serii czterech ebooków kulinarnych na każdą porę roku. W przygotowaniu kolejne - Lato, Jesień i Zima.Wiosna w kuchni Pięciu Przemian to zestaw nad stu autorskich przepisów – na dania wegetariańskie, a także bezglutenowe – opatrzonych fotografiami apetycznych potraw.Przepisy dopasowane zostały do konkretnej pory roku z zachowaniem zasad Pięciu Przemian, dotyczących składników, przemian i smaków. W sześciu rozdziałach zawarte zostały przepisy na wiosenne zupy, surówki i sałatki, warzywa gotowane, duszone i pieczone, dania główne, przekąski i dodatki a także desery.To twój osobisty przewodnik po kuchni Pięciu Przemian, dzięki któremu:Poznasz składniki, tajniki, receptury i nowe smaki; Rozwiniesz własny potencjał kulinarny a także nauczysz się komponować pyszne, zdrowe i zrównoważone posiłki powiązane z wiosną; Nauczysz się wsłuchiwać w własny organizm, przywrócisz mu równowagę, a przede wszystkim osiągniesz pełną harmonię w życiu. Poznaj łatwy sposób na zdrowe i przepyszne potrawy, przygotowywane z sezonowych, ogólnodostępnychskładników! O kuchni Pięciu Przemian Wywodząca się ze Wschodu metoda, powszechna w tradycyjnej medycynie chińskiej, zakłada, że w każdej grupie smakowej znajdują się produkty zrównoważone, rozgrzewające i wychładzające, a każdy produkt w zależności od własnych właściwości ma określony wpływ na organizm człowieka. Aby zaś osiągnąć pełną harmonię, należy spożywać produkty żywnościowe w Pięciu Smakach, nie eliminując przy tym żadnej grupy ani żadnej przemiany. Metoda gotowania odzwierciedla cykl odżywczy w przyrodzie i dlatego potrawy przyrządzane w ten sposób są niezwykle smaczne. Metodę można stosować w każdej diecie i w każdej kuchni, czy to regionalnej, czy wegetariańskiej. Starczy do potrawy dodawać produkty w odpowiedniej kolejności smaków – tak można przygotować każde danie. Można także dostosowywać je do swoich potrzeb, eliminując znienawidzone składniki albo przyprawy i zastępując je ulubionymi.

Szczegóły
Tytuł Wiosna w kuchnii pięciu przemian
Autor: Czelej Anna
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Illuminatio
Rok wydania: 2013
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Wiosna w kuchnii pięciu przemian w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Wiosna w kuchnii pięciu przemian PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Katarzyna Katarzyńska

    Zalecam pozycję, korzystam bardzo często, dania są smaczne i przede wszystkim w odpowiedni sposób przygotowane.

  • berunia67

    ok, ciekawe, proste,smaczne jedzonko, lecz czasem zbyt lakoniczny opis np. gotowania, ( w przypadku dla początkujących w kuchni). Ogólnie polecam.

  • heidi

    Mam kumpelę, która spojrzy, co ma w lodówce i już wie, co z tego można zrobić. Ja nie mam takiej wyobraźni, muszę mieć przepis i instrukcję krok po kroku. Książkę zalecam takim właśnie nieszczęśnikom, którzy na dodatek zapragnęli wdrożyć u siebie kuchnię 5 przemian i kompletnie nie mają pomysłu jak to zrobić :)

  • Urszula Krawczyńska

    zalecam wszystkie książki Tej autorki, każdemu coś się spodoba