Średnia Ocena:
Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu
Urodzaj owoców. Wspaniałe zestawy z swojego ogrodu albo zakupy na targu. Co zrobić by zachować na dłużej smak owoców, aromat lata? Poznaj wypróbowane, pewne i łatwe metody na domowy sok, wino albo likier.Zobacz i przeczytaj:Jak zrobić niezły sok na podwieczorek i na zimę: na zimno, po zamrożeniu czy na gorąco?Co warto wiedzieć, by sok był smaczny i zdrowy: jakie wybrać butelki i zamknięcia, ile dodać cukru i wody, co to jest kupażowanie, jak klarować, mieszać, nalewać do butelek.Jak zrobić przepyszne domowe wino owocowe: z jakich owoców wino będzie najlepsze, jak otrzymać moszcz, jak obserwować i oceniać kolejne etapy i przebieg fermentacji, kiedy zakończyć proces, jak zlewać i przechowywać gotowe wino?Sposoby przygotowania octu z win owocowych.A na deser sztuka przygotowania likierów owocowych: z czego można zrobić likier, jakie dodatki warto dodać, jaki proces wyrobu likieru wybrać: z soków owocowych, nastawiane, z fermentacji owoców czy z wina owocowego.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu |
Autor: | Thonges Heinrich |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Multico |
Rok wydania: | 2006 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Wina, likiery, soki owocowe własnego wyrobu PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!