Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Książka, dzięki której kucharz zacznie czytać, a dziennikarz gotować.Fascynująca rodzinna opowiadanie o Wileńszczyźnie, mieszkających tam Polakach i Litwie w ogóle.Ewa Wołkanowska-Kołodziej to zdolna reporterka, Genowefa Wołkanowska to słynna na całej Litwie kucharka. Książka ebook powstała z połączenia talentów matki i córki."Z ebooków kucharskich się korzysta, sięgając po przepisy. Z niniejszej też korzystać można, ale czyta się ją przede wszystkim, by nie rzec dosadniej, pochłania, niczym najwspanialszego cepelina nadzianego baraniną. To fantastyczna opowiadanie o dzisiejszej Wileńszczyźnie i Litwie. Pisana przez Polkę, ale niepolonocentryczna, opowiadanie współczesna, ale pełna odniesień do historii. Pełną gębą reportaż z fragmentami eseju i mnóstwem świetnych tradycyjnych litewskich przepisów – oto, co właśnie trzymacie Państwo w dłoniach. A coś takiego trzyma się w dłoniach nieczęsto."Robert Małkowicz, krytyk kulinarny i podróżnik"Wreszcie wiem, czemu smażony chleb to najlepsza zakąska do piwa, jak smakuje hematogenas, czy kapłun pije się, czy się go je, no i czemu Litwini kochają cepeliny. Lecz książka ebook Ewy to reportaż o pokoleniach, które spotykają się przy suto zastawionym stole. Pełen humoru i miłości. Miłości do Wilna, rodziny, gotowania i do dzielenia się jedzeniem."Katarzyna Boni, dziennikarka
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wilno. Rodzinna historia smaków |
Autor: | Wolkanowska-Kołodziej Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Agora |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo niezła książka.Czyta się jednym tchem jak najlepszy kryminał.przepisy Spróbowałam dwa i oba dania się udały.Polecam
Piekne wydanie przepisy wraz z historia Wilna. Zalecam