Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Początek wiosny, czas nadzieiŚwięta Wielkiej Nocy przepełnia radość. Odradzające się życie symbolizują jaja, bez których nie obędzie się świąteczne śniadanie. A co poza tradycyjnym żurkiem urozmaici uroczysty rodzinny posiłek? Typowy pasztet czy jaja z farszem z wędzonego pstrąga, sałatka jarzynowa z domowym majonezem czy szynka ze szparagami… Razem z wiosennym przesileniem rośnie apetyt na słodkości: wyborne mazurki, orzeźwiające paschy i puszyste baby.Wiele tu przepisów na potrawy, które mogą się stać kulinarnymi inspiracjami w codziennym menu, a elegancko podane na cudownie udekorowanym stole będą wyśmienicie smakowa w ten niezwykły czas.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Wielkanoc. Kuchnia świąteczna |
| Autor: | Muras Jolanta |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Świat Książki |
| Rok wydania: | 2014 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Z przyjemnością zalecam przepisy na smakowite potrawy, bez których ciężko sobie wyobrazić tradycyjny wielkanocny stół. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by też na co dzień delektować się którąś z pysznych i lekkich sałatek, niedzielny obiad uświetnić wytworną pieczenią, zaś na deser podać rozpływające się w ustach babeczki waniliowe. Wszystkie wyżej wymienione dania osobiście wykonałam i zaręczam, że są łatwe, tanie i wyjątkowo smaczne. Dzięki nim radosny świąteczny nastrój może trwać cały rok!Agnieszka Golianek, empik Olsztyn