Średnia Ocena:
Whisky. Leksykon smakosza
Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować własne oczekiwania związane z tym alkoholem, lecz także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych. Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej twórca dr Wishart zapoznaje nas z świeżym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do nad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji. Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny – w wyjątkowo interesujący sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano info o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej. Poznaj zawiły świat rozkoszy niesionych przez „wodę życia”!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Whisky. Leksykon smakosza |
Autor: | Wishart David |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Whisky. Leksykon smakosza PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!