Średnia Ocena:
Wegetariańska szkoła gotowania
Książka ebook składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej: zbożu, warzywom, tofu i seitan, ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym dużo potrzebnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów.Rzecz wyjątkowo oryginalna, wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry: w ten sposób prosto można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań, bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała, bogato ilustrowana (ponad 500 zdjęć) książka ebook kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian, lecz także dla wszystkich tych, którzy pragną odkryć świeży i zaskakujący piękno smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wegetariańska szkoła gotowania |
Autor: | Opracowanie zbiorowe |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Jedność |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Wegetariańska szkoła gotowania PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Wahałam się przed kupnem tej książki.. okładka jakoś nie zachęca.. Lecz jestem zadowolona.. wiele opisów produktów, podstaw wegetarianizmu i wiele przepisów, które są wytłumaczone i opatrzone fotografiami krok po kroku.. naprawdę nawet dzidziuś ugotuje według tej książki!
Fantastycznie pomaga mi pozytywnie zacząć nowe życie w wegetarianizmie. Ułatwia i sprawia radość.
"Wegetariańska Szkoła gotowania" prezentuje jak w prosty i łatwy sposób przygotowywać wegetariańskie przepisy.Jest doskonała dla osób zaczynających przygodę z takim odżywianiem, gdyż ukazuje wszystkie składniki potraw i kolejnośc wykonywania dania. Jest bogato ilustrowana co dodatkowo jest jej olbrzymią zaletą. Nie trzeba czytać , starczy spojrzeć na obrazki i od razu nabieramy chęci do gotowania.
świetna, dla każdego, po zainteresowaniu kuchnią wegetariańską, ta pozycja jest obowiązkowa.
Gdy moja 15 letnia córka przyszła do mnie z planem na wegetarianizm pomyślałam sobie: "Kolejny zwariowany pomysł - moja Zuza taka mięsożerna istota miałaby zrezygnować ze schabowego? A poza tym - w jej wieku odżywianie jest bardzo ważne!". Jednak gdy się ponad tym zastanowiłam i uświadomiłam sobie jak sama niewiele wiem o jedzeniu roślinek, strączków, tofu, kompensowaniu białka zwierzęcego itp w mojej głowie pojawiły się inne myśli: "Dowiedz się więcej i dopiero oceniaj. To nie może być takie złe, skoro tyle ludzi na świecie to popiera. I wreszcie, prawdopodobnie najważniejsze, przecież adolescencja to ciągłe poszukiwanie własnej tożsamości i jedyne co mogę zrobić pomóc córce przez to przejść". I tak narodził się pomysł książki. Jest ona czytelna, napisana w dość łatwy sposób z wieloma ilustracjami i podstawowymi informacjami na temat wegetarianizmu. Myślę, że dla kogoś kto właśnie zaczyna własną bezmięsną przygodę jest w sam raz. Nawet jeżeli Zuza nie zostanie wegetarianką to ma z czego czerpać inspiracje.