Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia okładka

Średnia Ocena:


Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia

Ta niezwykła książka ebook kucharska jest debiutem Alicji Rokickiej, która dzieli się własnymi doświadczeniami kulinarnymi zdobytymi w pracy ponad wegannerd.blogspot.com – jednym z najpopularniejszych i najczęściej nagradzanych blogów o kuchni roślinnej w Polsce. Niezwykłe, oryginalne, a przy tym nieskomplikowane przepisy, smaki, które oczarują też zatwardziałych mięsożerców, niekonwencjonalne połączenia produktów, oszałamiające fotografie… – Wegan Nerd zachwyci nie tylko osoby spędzające każdą wolną chwilę w kuchni. Daj się przekonać, że gotowanie jest przygodą – a zwłaszcza to wegańskie, pełne odcieni, aromatów, lokalnych i sezonowych warzyw a także owoców, zagadkowych bulw czy nawet kwiatów i chwastów. Od wydawcy:"Na dietę wegetariańską przeszłam jako czternastolatka i właśnie wówczas zaczęłam gotować - głównie po to, żeby udowodnić rodzinie, że wytrwam w swoim postanowieniu. Udało się! W dorosłym życiu wybrałam weganizm - dietę całkowicie eliminującą produkty odzwierzęce - i dzisiaj już nie wyobrażam sobie innego stylu życia. Ciebie, czytelniku, też chciałabym do takiego sposobu odżywiania zachęcić - zdrowego, zróżnicowanego i kolorowego. Mam nadzieję, że dzięki moim przepisom i fotografiom odnajdziesz w weganizmie coś dla siebie".Alicja Rokicka

Szczegóły
Tytuł Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia
Autor: Rokicka Alicja
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Nasza Księgarnia
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Weronika Szkwarek

    Piękna książka ebook zarówno dla nowicjuszy, jak i dla wtajemniczonych znawców kuchni wegańskiej. Znajdują się tam podstawowe przepisy dla wegan - jak zrobić swoje mleko (owsiane, sojowe), jak zrobić sojonez, tofucznicę a także te inspirowane innymi kulturami - np. kuchnią indyjską. Bardzo podoba mi się to, w jaki sposób autorka omawia własne przepisy, widać, że zależy jej na czytelniku i nie pozostawia go sam na sam z przyprawami typu czarna sól. Wyjaśnia, jakie przyprawy czy ziarna mogą zastąpić np. jajka, a które mają posmak sera (płatki drożdżowe nieaktywne). Wszystko okraszone jest autorskimi grafikami, które umilają lekturę.

  • Małgorzata Pieczara

    Następna książka ebook z zakresu roślinożerców ! Lecz moim zdaniem każdy znajdzie tu coś dla siebie !😊

  • otymze

    Debiut totalny - ponieważ jak inaczej określić to, że Autorka nie tylko stworzyła przepisy, lecz i wykonała fotografie potraw a także zilustrowała książkę? Bardzo smaczna, zarówno od strony graficznej, jak i zawartości książka. Cudowne wydanie, idealne na prezent, nie tylko dla wegan, może właśnie przede wszystkim dla osób, które zmęczone są tradycyjną, bardzo "mięsną" kuchnią. Dopóki człowiek sam się nie przekona, ciężko uwierzyć, jak dużo różnorodnych smaków wyczarować można w kuchni roślinnej. To nie tylko książka ebook kucharska, Alicja Rokicka opowiada też dlaczego weganizm jest kluczowy i jak przejść na weganizm i nie zwariować. Zwierza się też, jak to się w jej przypadku zaczęło. W "Wegan Nerd" znajdziecie przepisy na śniadania, przekąski na spotkania z przyjaciółmi, nabiał roślinny, zupy, sałatki, dania główne, wypieki, desery i napoje. Jest również epizod poświęcony Świętom w wegańskim wydaniu. I całe mnóstwo zdjęć, które tylko utrudniają wybór, który przepis wypróbować w pierwszej kolejności...

  • Karolina Karwowska

    Książka ebook bardzo nieźle przemyślana od śniadania, obiadu, kolację po deser, święta i spotkania z przyjaciółmi! Czy nawet podstawowe buliony pod zupę czy sos! Kuchnia nie tylko Polska. Dużo przepysznych przepisów, które zaskakują bardzo łatwym metodą przygotowania po niebanalne smaki! Jak dla mnie książka ebook idealna! Cudowna oprawa graficzna a także zdjęcia!

  • Osiem zapałek

    Książka ebook nie warta własnej ceny, przepisy powtarzalne

  • jezyna122

    Mieszkając w Krakowie, mieście, które w tej chwili robi się bardziej słynne nie z powodu Smoka Wawelskiego, a za sprawą coraz większego smogu, niejednokrotnie zastanawiałam się ponad wprowadzeniem zmian żywieniowych. Mając dość wdychanych trucizn, chciałam żeby w moich daniach znajdowały się składniki zdrowe i potrzebne dla organizmu. Alicja Rokitnicka jest autorką najczęściej nagradzanego bloga o kuchni roślinnej "wegannerd.blogspot.com". Jako czternastolatka przeszła na dietę wegetariańską i właśnie wówczas zaczęła gotować, by udowodnić też rodzinie, że da radę wytrwać w swoim postanowieniu. W książce pdf znajdziemy przepisy bardzo różnorodne, od tych najprostszych, po te wymagające już dokładniejszego wyboru składników a także czasu na przyrządzenie. Opisy przygotowania są zrozumiałe i po sporządzeniu kilku potraw muszę przyznać, że zostawiają jeszcze miejsce do popisu i pewnej modyfikacji według swojego uznania. Ja jestem zauroczona smakiem zupy kurkowej z pęczakiem, pieczonych pierożków z ciasta francuskiego z cynamonową soczewicą (pycha a i jak pasuje do zbliżających się świąt) i owoców pod kruszonką, a cała rodzina zajada się smalczykiem z fasoli. I tak naprawdę większość składników kupiłam na nieodległym placu targowym. Zawsze wydawało mi się, że kuchnia wegetariańska tak naprawdę jest droga, a i ciężko z dostępnością na rynku wielu składników. Autorka przekonuje, że wcale tak nie jest, a wykorzystać do posiłków możemy te rośliny, albo te ich części, których nigdy nie przyszło nam do głowy gotować. Nie da się ukryć, że potrawy wegetariańskie są wyjątkowo kolorowe i kuszą samym swoim wyglądem. Wiadomo, że gdy będziemy poszukiwać produktów ekologicznych, będzie to wymagało od nas więcej pracy, ale nie ma kłopotów z ich dostępnością.Książka jest prześlicznie wydana, dosłownie "je" się ją wzrokiem, bardzo ładne aranżacje z potraw, tak, że będąc głodnym naprawdę lepiej po nią nie sięgać. Treść wzbogacona rysunkami, idealnie zaplanowane stronice, twarda oprawa to dodatkowe jej atuty. "Wegan Nerd. Moja roślinna kuchnia" to według mnie pozycja wyjątkowo wartościowa, ogromnie przydatna zwłaszcza teraz, gdy na zewnątrz robi się szaro i ponuro. Kolorowy, zdrowy posiłek poprawi nam nie tylko humor lecz też będzie tą cegiełką dla polepszenia naszego zdrowia. U mnie odnalazła honorowe miejsce w kuchni, które jednak nierzadko zmienia, ponieważ ostatnio co rano, znajduję ją pod poduszką mojego dziesięcioletniego syna, który najprawdopodobniej traktuje ją jako świetną, wieczorną lekturę.Zdecydowanie polecam!!!

  • Iwona_C_

    W książce pdf znajdziemy przepisy będące wariacjami na temat dań, które zna każdy z nas – jest przepis na zupę pomidorową, którą kochają wszyscy, na makarony czy naleśniki. Są również przepisy kuchni orientalnych, które rozgrzewają ciało i pobudzają zmysły. Myślę, że każdy znajdzie tutaj coś dla siebie – smaki, które nieźle zna, a także coś nowego, co warto spróbować. Są tutaj wariacje na temat tradycyjnych dań, które można przygotować na świąteczną kolacje, a także propozycje wegańskich fast-foodów (tak słynnych ostatnio burgerów). Dodatkową zaletą jest to, że do większości przepisów, które oferuje autorka, wystarczą nam składniki dostępne w wielu sklepach spożywczych. Chociaż są również i takie, w których będzie trzeba wykorzystać bardziej dzikie przyprawy.http://www.czytajac.pl/2016/11/wegan-nerd-alicja-rokicka/